Hírek

2013.11.10. 20:05

A tudományok hete

Hétfő délelőtt rajtol a heelyi főiskola hagyományos novemberi előadásbörzéje. Némi túlzással: a mindentudás egyeteme.

Szabó Szabolcs

„Kapnak-e igazi lehetőséget a frissen diplomázott nők a tudományos életben?” – Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresnek választ a „Nők a tudományban” című konferencián, amely a Dunaújvárosi Főiskola által november 11. és 15. között megrendezendő egyhetes konferenciasorozatot nyitja meg a hétfőn. A rendezvénysorozat részeként további hat konferencia, TDK-előadások, középiskolai és főiskolás diákversenyek, könyvbemutató, valamint a „Kutatók éjszakája” című izgalmas ismeretterjesztő rendezvény várja a tudomány és a kutatás után érdeklődőket.

 



Betekintő. A hallgatók mellett az érdeklődőket is várják



A „Nők a tudományban” konferencia mellett „Műszaki és Természettudományos Konferencia”, „Informatikai és Matematikai Konferencia”, „Társadalomtudományi Konferencia”, „Tanárképző Konferencia”, „HSZOSZ Emlékülés”, valamint „Duna Stratégia Konferencia” várja a tudományok rajongóit.A Kutatók Éjszakáján ismét a nagyközönség számára is izgalmas rendezvények várják a főiskola vendégeit. Lássuk: Tésztahíd-építő verseny, mágneses levitáció, lézeres és szélcsatorna kísérletek, agyhullámokkal vezérelt robot bemutató. Mindez csak néhány téma a több mint harminc programpontból, amelynek fő feladata kézzelfoghatóvá tenni és népszerűsíteni a tudományt. A kutatók éjszakáját a Dunaújvárosi Főiskolán november 13-án 19 órától rendezik meg ahová minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!