Hírek

2014.11.10. 18:00

A tudomány hetén

Dunaújváros - Rendhagyó fizikaórával és három, érdekes előadások sorát felvonultató konferenciával kezdődött a hétfőn a helyi főiskola hagyományos novemberi tudományos börzéje.

Szabó Szabolcs

Széchenyi István 1825 november 3-án birtokainak egy évi jövedelmét ajánlotta fel a Magyar Tudós Társaság megalapítására, és ezzel lehetővé tette a Magyar Tudományos Akadémia megalapítását. E nemes felajánlásra emlékezve 2003 óta november harmadika a magyar tudomány ünnepe és ehhez kapcsolódóan a Dunaújvárosi Főiskola (DF) évről évre megrendezi a Tudományos Hét névre hallgató programsorozatot.

Dr. Pór Gábor (jobbra) főiskolai tanár mutatta be akusztikus kísérletét a középiskolás diákoknak

Az idei tudományos börze hétfőn reggel egy érdekes fizika órával kezdődött az intézmény A-épületében, majd 10 órakor már Dr. András István a DF rektora köszöntötte az Innováció és tudomány címmel meghirdetett konferencia résztvevőit.

„Milyen piaci lehetőségeket látnak a fejlesztésben?” – tették fel a kérdést Dr. Kővári Attilának, a főiskola docensének és Rostás István hallgatónak, akik a vakok és látássérültek közlekedését segítő Orien névre hallgató terméket és a hozzá kapcsolódó fejlesztéseket mutatták be az Innováció és tudomány címmel meghirdetett konferencia résztvevőinek.A Tudományos Hét nyitányán hétfőn délelőtt számos hasonlóan érdekes fejlesztésről és hosszú távú kezdeményezésről hallhattak a jelenlévők, így Agócs Mihály a főiskola hallgatója is ismertette a Huninno Innovációs Díj pályázaton 1. díjat nyert 3D-UT Pásztázó  Akusztikus Mikroszkóp működését.

A délutáni programban pedig a Műszaki, valamint a a Természettudományi és Környezetvédelmi Konferencia várta az érdeklődőket.

A folytatásban a hazai és nemzetközi felsőoktatási intézmények képviselői a tehetséggondozás és duális képzés témáiban osztják meg egymással tapasztalataikat, a társadalomtudományi, műszaki és természettudományi, neveléstudományi és informatikai tudományterületek szakértői pedig külön szekciókban vitatják meg az aktuális tudományos trendeket és kihívásokat.A konferenciasorozat keretén belül az idei évben is lebemutatkoznak a Dunaújvárosi Főiskola ipari és stratégiai parterei is. A szakmai találkozókkal párhuzamosan kedden délelőtt 10 órakor kezdődik a campus „F” épületben intézmény hagyományos őszi karrier napja, amelyen az érdeklődők az álláskereséshez kapcsolódó praktikus tanácsokkal gazdagodhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!