Hírek

2010.12.06. 03:28

A tízezredik látogató

Nagykarácsony - November elején nyitott az idei Mikulás Fesztivál, tegnap már a tízezredik látogatót köszönthették a településen.

Gallai Péter

Nem csoda, hogy évről évre egyre többen keresik fel Nagykarácsonyt, a település híre már az egész országba eljutott. Némethék például elég messziről, Szekszárdról érkeztek, két kisgyerek társaságában.

- Az utak szerencsére már jók, az időjárás viszont igazán téliesre fordult, így hatodika előtt eljöttünk a kicsikkel közösen megnézni, hogy hol is lakik a magyarországi Mikulás. Már otthon nem győzték fejben tartani, mit is kérnek majd tőle, elég nagy csizma kellene, hogy minden ajándék beleférjen. Azt hiszem egész nap itt leszünk, mert rengeteg programlehetőség vár még ránk, szeretnénk kihasználni ezeket is - fogalmazott a családfő, Norbert.

S ezzel nem csak ők voltak így, ami a telt házas helyszíneken meg is látszott. A játszóházban szombaton délután is jelentős tömeg volt, az érkezők egymásnak adták a kilincset. A rendezvénycsarnokban is egészen délutánig váltották egymást a fellépők, többek között a helyi iskolások A tündérek karácsonya című mesejátékot adták elő. A diákok így kapcsolódnak be és járulnak hozzá a fesztivál sikerességéhez.

Amíg a soha nem fáradó lurkók a fenyőlabirintusban szórakoztak, a felnőtteket a gusztusos sült gesztenye, vagy a messziről is érezhető kürtőskalács csalogatta a kis faházakhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!