Hírek

2010.03.24. 03:29

A társulások jó pénzt hoznak

Daruszentmiklós - Mi történt Daruszentmiklóson tavaly, és mire futja az idei költségvetésből? - a kérdésre részletes választ kaptak a lakók a közmeghallgatáson.

Körmendi Erzsébet

A daruszentmiklósiak pályázati forrásból fejleszthették a közvilágítást, felújítják a ravatalozót, falunapra több mint 700 ezer forintot nyertek, és pályáznak a csatornázásra is. Van már fogászati ügyeletük, és kiválóan működik - komoly anyagi bevételt jelent - a mezőfalvi székhelyű iskolai és óvodai, valamint a Nagykarácsonnyal közös védőnői társulás.

Van, ahol az említettek fel sem tűnnek, Daruszentmiklóson viszont, ahol a pályázati támogatásokat is beleértve összesen 190 millió forintból gazdálkodnak éves szinten, minden forint számít - apró lépésekkel, de látványosan fejlődik a falu.

A polgármester kérte a lakókat, hogy figyeljenek a kutyáikra, mert a kóbor állatok sok gondot okoznak. A Dunanett Kft. képviseletében Ladányi Béla kérdésre válaszolva vázolta, hogyan lehet kicseréltetni a megsérült kukákat. Elhangzott, hogy a heti egy szemétszállítás kötelező közszolgáltatás, nem lehet lemondani. A díjak valóban növekedtek év elején, ám a drágulás az öt százalékot sem éri el. A Dunanett ennél jóval nagyobb költségnövekedést kénytelen lenyelni, elég csak az üzemanyagok árának változását említeni példaként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!