Hírek

2016.12.18. 16:10

A tanulószerződésekről

Dunaújváros - Szakmai fórumot és workshopot tartott a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara a tanári kar számára a Kereskedelmi és Vendéglátó iskolában a közelmúltban.

Balla Tibor

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tanárai számára tartott nemrégiben szakmai továbbképzésekkel kapcsolatos fórum és workshopot a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara. A rendezvényen áttekintették a duális képzés helyzetét, igyekeztek a piaci igényeket megbecsülni a beiskolázások vonatkozásában. Megbeszélték a tanulószerződésből fakadó jogokat és a hozzá kapcsolódó kötelezettségeket is.

Az iskola tanári karának egy része a szakmai fórumon
Fotó: Amatőr

A rendezvény tekinthető akár a szakmák éjszakája előfutárának is, hiszen mindenképpen folytatni szeretnék. Ráadásul nem előzmény nélkül való a dolog, hiszen tavaly a vállalkozók és a szülők bevonásával tartották. Megbeszélésük igazi célja a Szakmák éjszakája rendezvénysorozat előkészítése volt, felbuzdulva a tavalyi nagy sikeren. Az iskola több, mint hetven képzőhellyel van kapcsolatban, akik nyitottak és számítanak az iskola együttműködésére és tulajdonképpen a segítségére is.

Akkor majd a szülőket is tájékoztatják, hiszen a végzősök júliusban már kilépnek a munkaerőpiacra. Ráadásul nyáron kezdik meg a kilencedikesek a száznegyven órás gyakorlatukat is, így addigra tájékozottak kell legyenek a tanulószerződéssel kapcsolatos jogokról és kötelezettségekről. Az iskola nagyon fontosnak tartja ezt számtalan fórumon elmondani. Diákjaiknak pedig a legjobb képzési kínálatot nyújtják, hogy tudjanak választani.

A szervezők szerint sikeresnek ítélt rendezvényen szó esett a napi munkával kapcsolatos teendőkről is, úgy, mint az osztályfőnöki feladatokról, a képzőhelyekkel való kapcsolattartásról, a hiányzások kezeléséről, a munkaruha ellátásról, az étkeztetésről, az ösztöndíjak időbeli kézbesítéséről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!