Hírek

2015.01.01. 16:10

Segíts az angyalnak: újévköszöntő menüvel lepték meg a hajléktalanszálló lakóit

Dunaújváros – Szilveszter napján is osztottak ételt a Kandó Kálmán téri hajléktalanszállón – segített az angyal.

Szabó Szabolcs

Karácsony három napja után Szilveszterkor is meleg ételt vittek a Kandó Kálmán téri hajléktalanszállóra a Segíts az Angyalnak! címmel meghirdetett jótékonysági akció segítői, a Campus Étterem csapata. Bakonyi Ferenc, az 16 éve futó akció ötletgazdája lapunknak korábban elmondta, hogy a december közepén rendezett jótékonysági esten több mint félmillió forint jött össze, így mindkét helyi hajléktalanszállóra tudtak élelmiszert vagy meleg ételt szállítani.

Fotó: Ady Géza

Bár a karácsonyi ünnepeket és az e köré szervezett jótékonysági akciókat már elhagytuk, a Segíts az Angyalnak! címmel szervezett akció vállalásának megfelelően az év utolsó napján is tette a kötelességét.

A Bakonyi Ferenc vállalkozó vezette csapata az elmúlt év decemberének közepén immáron 16. alkalommal rendezte jótékonysági estjét a Kortárs Művészeti Intézet kultúrpresszójában, az Art Cafe-ban.

A rendezvény célja ezúttal is az volt, hogy a lehető legtöbb pénzt gyűjtsék össze a város hajléktalanjainak megsegítésére.

Az idei rendezvény fővédnöke Dékány Sixtus Árpád Zirci Apát és Eperjes Károly Kossuth-díja színművész volt.

A gyűjtésen végül több mint félmillió forint gyűlt össze, ebből tartós élelmiszert és déli gyümölcsöt vittek a Papírgyári úton található szállóra és karácsony ünnepének három napján, valamint Szilveszterkor meleg étellel próbálták megkönnyíteni a nélkülözők életét a Kandó Kálmán téri hajléktalanszállón.

Az akció egyik támogatója és szervezője Horváth Attila, a Campus Étterem vezetője lapunknak elmondta, hogy az elmúlt év utolsó napján virslit szolgáltak fel a nélkülözőknek a Kandót téri szállón.

A szervezők jövőbeni tervei szerint a jótékonysági akció az idei évben is folytatódik majd.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!