Hírek

2014.01.14. 15:35

A szeretet ereje

Nagyvenyim - A felújítás jelentős szakaszához érkezett a nagyvenyimi református gyülekezet háza. Hálaadó istentiszteleten mondtak köszönetet.

Teleki György

A vasárnapi istentiszteleten Böttger Antal református lelkész hirdetett igét. Elmondta: nagy ajándék ez a ház a Jóistentől, hisz éveken keresztül egy családi házban és a művelődési házban tartottak összejöveteleket. A községben élő Radványi Gizella a gyülekezetre hagyta örökül a házát. E nagylelkű adomány volt az alap, két pályázaton összesen kétmillió forintot nyert az egyházközösség a felújítására, az önkormányzat is támogatta a helyreállítást, a gyülekezet tagjai pedig nagyon sokat dolgoztak azért, hogy otthonos legyen a gyülekezeti ház.

Mindezért mondtak hálát az istentiszteleten. Agyagási István esperes szerint örömünnepen vettek részt, hiszen ahol épülés, lelki fejlődés van, az mindig is örömünnep az ember számára. Dr. Galambos Dénes kormánymegbízott kiemelte: Példamutató az összefogás, a közösség építés és az önzetlen munka, ami megnyilvánult ebben a felújításban. Egy településnek a nagy ereje és értéke a közösségben van. Úgy vélem, hogy ez a mai nap legfontosabb üzenete.

Böttger Antal református lelkész hirdetett igét Nagyvenyimen a vasárnapi hálaadó istentiszteleten (Fotó: Teleki György)

Szabóné Lőrincz Ilona polgármester szerint is Nagyvenyim egyik legnagyobb érte a közösségi összefogásban rejlik. L. Simon László kormánybiztos folytatta a gondolatot, valamint elmondta: A kormány az egyházi támogatások keretében a református gyülekezeti ház mellett jelentős összeget juttatott a szomszédos ciszterci rendház és az arborétum felújítására is. A kormány szándéka az, hogy a jövőben is minden segítséget megadjon a közösségeknek a gyarapodásra. A venyimi gyülekezeti otthon felújítása példamutató az egész nemzet számára, hiszen bebizonyította, hogy összefogással bármit elérhet egy közösség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!