Hírek

2017.08.28. 19:27

A szelektív nem lomtalanító! - Nem elszigetelt jelenség, amit a Barátság úton láttunk...

A szelektív gyűjtőkbe csak az oda való hulladékot helyezhetjük. A háztartási szemét és a bútorrom máshová való!

Pekarek János

A fenti képet tulajdonképpen a város bármely részén elkészíthettük volna, ha nem tegnap, akkor holnap vagy holnapután. Az a szokás ugyanis, hogy a szelektív hulladékgyűjtő edények mellé mindenféle lomot leraknak a városlakók, egyáltalán nem korlátozódik ez egyik vagy másik városnegyedre. Az tehát, hogy képünk a Barátság városrészben, az egykori nővérszálló, más néven: a Finta-féle nyolcemeletes garzonház mellett készült, majdnem véletlen. Azért nem teljesen.

Ezek a holmik nem a szelektív gyűjtőbe valók – és nem is mellé! Fotó: Ady Géza

Úgy adódott, hogy számos városi esemény miatt találkoztunk a napokban többször is a körzet önkormányzati képviselőjével, Gombos István alpolgármesterrel - aki felhívta figyelmünket arra, hogy milyen állapotok uralkodnak a gyűjtőnél. Újra. Ugyanis a múlt hétfőn, augusztus 21-én, mint képviselő, külön megkérte a DVG Zrt. és a Dunanett Kft. munkatársait, tegyék már rendbe a gyűjtő környékét, vigyék el, amit el lehet vinni. Megtörtént. Augusztus 23-án, szerdán azonban már újabb szemétkupac tornyosult az említett helyen...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!