11°
10°

Az E.ON nem felelős a sokat kritizált világítástechnikai hiányosságokért

Dunaújváros - Az E.ON nem felelős a világítástechnikai hiányosságokért, tudtuk meg a cég válaszából.

Érdeklődtünk az E.ON Hungária Zrt. pécsi, azaz területileg illetékes szóvivőjénél arról, hogy vajon miért adtak engedélyt a manapság olyan sokat kritizált dunaújvárosi közvilágítási rendszer üzembe helyezésére.

Varga Ivett válasza kérdésünkre a következő volt:

“Az E.ON nem csak valóban kiadta a szóban forgó rendszerengedélyt, hanem hasonló esetben újra ki is kellene, hogy adja. A kulcs itt az, hogy az engedély itt mire vonatkozik.

Csak abban az esetben tudjuk garantálni a közcélú hálózat biztonságos üzemeltetését, ha a hálózatra a jogszabályi és szabványi előírásoknak megfelelő készülék csatlakozik. Emiatt a hálózatainkra felszerelendő közvilágítási lámpatesteket három fő szempont alapján vizsgáljuk.

Megfelelnek-e a Magyarországon hatályos érintésvédelmi előírásoknak? Ha igen, így biztosítható, hogy a villanyszerelők biztonságban vannak, ha az oszlopon dolgoznak.

Csak polgárőrök lámpás segítségével volt biztonságos a közlekedés szerdán este a Szórád út-Kossuth utca zebráján

A lámpatest által termelt és kibocsátott zavaró jelek (felharmonikusok) belül vannak-e a szabvány által előírt tartományban? ha igen, akkor azzal nem zavarják a hálózatról vételező többi fogyasztót.

A lámpatest maga hatásos zárlatvédelemmel rendelkezik-e? Ha igen, akkor egy esetleges zárlat nem fog tüzet okozni a környezetében.

A dunaújvárosi közvilágítás esetében a fenti paramétereknek való meg nem felelés, ezekre vonatkozó hiányosság, eltérés nem merült fel.

A lámpatestek fénytechnikai megfelelőségének kérdése, illetve a közterületek megfelelő szintű megvilágítása: ez nem az E.ON kompetenciája. Ezekről az ahhoz értő világítástechnikai tervezőnek kellett nyilatkoznia a kivitelezés megkezdése előtt.

A Szórád Márton úti lámpák hibáját az E.ON csütörtökre kijavította.

 


Legolvasottabb

1
Téglával dobta meg a motorost!
2
Baleset történt a 6-os úton Rácalmás felé!
3
Két autó karambolozott Dunaújváros külvárosában
4
Jelentkezzen, ha látta a balesetet!
5
Baleset történt a Vasmű úton!
SZERINTETEK?
Olvasó
Így parkoltok Ti, Dunaújvárosiak!
magas szintű szakmai munka / 51 perce
„A harcom, végigharcolom!” – a Vasas kapta a Dunaújvárosért Díjat
Október 23. a büszkeség napja. Hatvanegy év után is felemel.” – ezekkel a gondolatokkal kezdte Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere ünnepi köszöntőjét ma 11 órakor a Bartók színházban tartott megemlékezésen, ahol a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes vehette át a Dunaújvárosért Díjat.
Gyász
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy *VARGA MÁRIA* *(a 2. körzet volt körzeti nővére)* 69 éves korában elhunyt. Szűk körben búcsúzunk tőle.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *VIDA JÁNOSNÉ* 77 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2017. október 26-án 15 órakor lesz a katolikus templom altemplomában. A gyászoló család
a népesség 10%-a érintett / 1 órája
Kideríthették, mi okozza a diszlexiát
házilag a legjobb / 2 órája
Igazi kényeztetés a rossz időben
karmolt és harapott / 2 órája
Az utcán támadt két emberre egy medve
Bőr-, haj- és arcápolás / 2 órája
Szépüljön természetesen!
hajnali edzés / 3 órája
Hosszú Katinka az ünnepnapon sem pihen
megemlékezés / 3 órája
Az 56-os forradalom idején elesett Farkas Istvánra emlékeztek
Horváth László