Hírek

2013.01.21. 10:19

A sárkányos ágynemű buktatta le a betörőt

Dunaújváros - Üldözés után fogtak el a rendőrök egy megzavart betörőt, aki a szajrét egy párnahuzatba tette. A házkutatás során megtalálták az ágyneműt...

duol.hu

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra január 20-án érkezett bejelentés betörésről, egy Március 15. téri boltba törtek be.

Amikor a betörő meglátta a kiérkező járőröket, azonnal futásnak eredt. A rendőrök azonban az elkövető után eredtek gyalogosan és gépkocsival. A gyalogosan üldöző rendőröket a gépkocsizok oly módon segítették, hogy a menekülő útirányát felmérve elévágtak, bekerítették. Így a futó rendőrök kb. 600 méter intenzív futás után az elkövetőt utolérték és elfogták - tájékoztatott hétfőn a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

A 26 éves büntetett előéletű férfinél ruházat átvizsgálása során a betörésből származó dolgokat találtak. A betörő egy sárkány motívumot ábrázoló párnahuzatba pakolta a lopott dolgokat, amit menekülés közben eldobott. A házkutatás során azonban a „sárkányos” ágyneműgarnitúra többi részét megtalálták a nyomozók, ami alátámasztja, hogy az utcán eldobott ágynemű is az elkövetőhöz tartozik.

A betörőt a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra állították elő az egyenruhások, a nyomozók lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd bűnügyi őrizetbe vették. A gyanúsított kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését a férfi elismerte - tudtuk meg a rendőrségtől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!