Hírek

2017.05.08. 18:15

A Rudas legjobbjai

Dunaújváros - A Rudas iskola ballagásán régi hagyomány, hogy az évfolyam legkiválóbb diákjai kitüntetéseket kapnak.

Balla Tibor

Szombaton is így volt.A Rudas iskola a négy év folyamán kimagasló teljesítményt nyújtó tanulók elismerésére tanulói díjat alapított. Rudas-plakett Nívódíjban részesült Vámosi Nikolett. A díjat Cserna Gábor polgármester és Szemenyei István, a Rudas igazgatója adta át.

Vámosi Nikolett jó tanulmányi eredménye mellett több alkalommal eredményesen képviselte a Rudas iskolát informatikai versenyeken. Arany minősítésű fellépője volt az FMD-nek, a Helikon Ünnepségnek. Helyi és megyei szavalóversenyek nyertese, a Rudas hangjai kórus alapító tagja, a Rudas Sajtó aranytollas újságírója.

Bernáth Fanni, Nagy Zsuzsanna, Mosonyi Balázs, Vámosi Nikolett, és Hizsák Anita a díjátadó ünnepségen
Fotó: Ady Géza

A Rudas Sportjáért díj kitüntetettje Nagy Zsuzsanna, aki négy éven keresztül jeles eredménnyel tanult. A DKKA sportolójaként erősítette a Rudas iskola kézilabdacsapatát a diákolimpiákon.

A Rudas diákönkormányzatáért díjban részesült Bernáth Fanni, aki a jó tanulmányi eredménye mellett a Rudas diákönkormányzat érdekvédelmi felelőseként, majd elnökeként kiállt a diákok jogaiért. Négy éven keresztül dokumentálója volt az iskolai rendezvényeknek. 2016 decemberében az iskolai közösségi szolgálati tevékenységéről szóló filmmel országos I. helyezett lett.

A Rudas szakképzésért díjban részesült Hizsák Anita, aki jeles tanulmányi eredménye mellett városi versenyeken öregbítette az iskola hírnevét. Legkiemelkedőbb tevékenysége a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza Mirandolina című előadásának marketingprojektjében való tevékenysége volt.

A Rudas stúdiójáért díjjal ismerte el az intézmény Mosonyi Balázs tevékenységét, aki nem csupán apró-cseprő stúdiós feladatokat látott el három éven keresztül, hanem a Rudas egyes nagy rendezvényeinek önálló hangosítója is volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!