Hírek

2016.01.31. 13:22

A régi idők korszakának csontváza

Dunaújváros – A Nemzeti Adó- é Vámhivatal rendszeresen közzéteszi azon magánszemélyek és cégek listáját, akik 10, illetve 100 millió forint feletti összeggel tartósan adósai a NAV-nak.

Gallai Péter

A NAV-nak szeptember végén 3597 magánszemély és egyéni vállalkozó tartozott legalább 180 napja folyamatosan egyenként több mint 10 millió forinttal A negyedévenként frissített adóslista élén 13,6 milliárd forintos tartozással egy magánszemély, Zhou Tejiao áll. Az adóhatóág közzétette egyúttal a több mint 100 millió forinttal tartozó vállalkozások listáját is.Ezeket böngészve több dunaújvárosi magánszemélyt, illetve dunaújvárosi székhelyű vállalkozást is lehet találni, utóbbiak között van a felszámolás alatt álló Szent Pantaleon Kórház Nonprofit Kft is.

– Ez egy régi történet, az adósság, ami összesen másfél milliárd forint, és csak egy része a NAV követelés, még 2011 előtt keletkezett. Azóta költségvetési szerv, 2012-től pedig már állami fenntartású intézmény vagyunk, és az esetleges félreértések végett gyorsan leszögezem, ennek a cégnek semmi köze hozzánk, azaz jogutódja nem vagyunk. Így az adósságért sem felelünk és nem tőlünk követeli a hatóság – hangsúlyozta dr. Mészáros Lajos, a kórház főigazgatója.Hozzátette, az akkori hitelezők pert indítottak az önkormányzat ellen, amelyben tanúként meghallgatták őt is, ennyit tud róla, s információi szerint öt év után első fokon az önkormányzat nyert.

– Ez a régi idők csontváza, 2011 óta stabilan tudunk gazdálkodni, és ami a legfontosabb: a NAV felé nincsen semmilyen tartozásunk – tette hozzá dr. Mészáros Lajos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!