Hírek

2017.05.17. 19:00

A Pentele híd tíz éve - Átadása fordulópontot jelentett a térség életében

Nagyszabású program keretében ünnepelték tegnap a Pentele híd születését, amely immáron 10 éves.

Szabó Szabolcs

Dunavecse és Kisapostag önkormányzatának, valamint a "HÍD" Dunaújváros és Környéke Egyesület szervezésében szerdán a vecsei Vikár Béla Művelődési Házban előadásokkal és szakmai konferenciával emlékeztek meg a Pentele híd tíz éve történt átadásáról. A híd fordulópontot jelentett a Duna két partján található térségek életében Ünnep és köszöntés.

A két térség polgármesterei, a hídépítésében szerepet vállaló vállalkozások szakemberei és három országgyűlési képviselő - Font Sándor, Varga Gábor és dr. Galambos Dénes - is részt vett a szerdai hídünnepen Dunavecsén. Font Sándor képviselő elmondta, egyedülálló összefogás előzte meg a híd tervezését és építését. A hídnak köszönhetően az érintett települések előtt komoly lehetőségek nyíltak meg, a jövőben azon kell dolgozni, hogy a hídhoz kapcsolódó további infrastrukturális beruházások is megvalósuljanak.

Varga Gábor országgyűlési képviselő erre reagálva felszólalásában kifejtette, hogy a napokban egyeztettek dr. Galambos Dénessel az illetékes államtitkársággal, és ígéretet kaptak arra, hogy hamarosan elkezdődhet a sokak által várt sztrádaszakasz tervezése. Vörös Sándor, Dunavecse polgármestere előadásában részletesen bemutatta, milyen komoly előrelépést jelentett a híd a térség lakóinak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!