Hírek

2014.02.13. 13:30

A paksi atomerőmű bővítése miatt tiltakoztak

Dunaújváros - A Városháza téren rendezett rövid sajtótájékoztatót csütörtökön az Összefogás.

Pekarek János

Kinagyított sárga csekkekkel sorakoztak fel az Összefogás (MSZP-Együtt-PM) aktivistái csütörtök délben a városháza előtt. A csekkek felirata: "1 000 000 forint, Magyar család, Magyarország, Mindenváros Minden utca. A címzett: Államadósság Kezelő Központ. "

Ezzel demonstrálták, hogy szerintük Paks II. megépítése minden magyar családra egymillió forintos adósságterhet rótt. De volt más felirat is: "Miért féltek a népszavazástól?" Ez szintén a tervezett paksi atomerőműbővítésre vonatkozott.

Szabó Zsolt, független önkormányzati képviselő, az Együtt-PM tagja azt mondta: azért rendezték az eseményt, mert Cserna Gábor dunaújvárosi polgármester megszavazta a parlamentben a paksi bővítésről szóló törvényt. - Ezzel engem és unokáimat is eladósított -   mondta, s hozzátette: - egy elavult erőmű, egy átláthatatlan és drága beruházás miatt.

Magyar András, az Összefogás országgyűlési képviselőjelöltje a dunaújvárosi választókerületben megjegyezte: - éveken át mindenről konzultáltunk, most viszont suttyomban döntöttek 3700milliárd forintról, a paksi bővítésről. - Nem atomenergiaellenesek vagyunk, de meg kellene beszélnünk, hogyan biztosíthatjuk az ország energiabiztonságát! - mondta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!