Hírek

2015.08.18. 18:45

Augusztus 20.: dunaújvárosi programok

Dunaújváros - Szerda délután mazsorettek és fúvósok találkozója, csütörtök Augusztális a szigeten. Ünnepelünk!

Körmendi Erzsébet

A mazsorettek és fúvósok találkozójának megnyitója augusztus 19-én17.15-kor kezdődik a Dózsa mozi előtti téren. Utána a zenicai, szabadkai, dunaújvárosi fúvószenekarok - hozzájuk utólag csatlakozott a solti csoport -, valamint a nagyvenyimi, adai, sontai és dunaföldvári mazsorett táncosok műsora lesz látható.

Előtte felvonulás 16.30-tól, új útvonalon: a Széchenyi gimnáziumtól a Dózsa György úton a Városháza térig, onnan a Vasmű úton a Dózsa Mozi előtt vonulnak, muzsikálnak a zenekarok. Teljes útzárra kell számítaniuk az autósoknak 16 óra és 17.15 óra között, a zenekarok és mazsorettek átvonulásának idején a Dózsa György út Városháza tér és Szórád Márton út közötti szakaszán, továbbá a Vasmű út Kossuth Lajos utca és Városháza tér közötti szakaszán. Az érintett útvonalon a parkolókat is lezárják. Az útlezárások alatt a buszközlekedés folyamatos lesz, de a Mozi előtti két buszmegállót áthelyezik a Muki kismozdony és az Őspatika elé.

Augusztus 20-án a Szalki szigeten lesz a folytatás. Az Augusztális 9 órakor kezdődik fúvósok zenéjével és a mazsorettek táncos műsorával. 11 órakor lesz a városi ünnepség, majd a zenicai néptánccsoport és a dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes lesz látható. A délelőtti blokkot Dunaújváros Big Band zenekar műsora zárja.

A felszentelt új kenyérből örömmel vettek a dunaújvárosi Augusztális vendégei tavaly is

13.30-tól helyi táncegyüttesek előadása nyitja a színpadot, ahol Tóth Bogi diákjai és barátai, a MaxPain, a Flash és a World Dance Hungary lépnek fel. Ezt követik a koncertek. Janicsák István és az Asszonykórus, majd megérkezik Janicsák Veca. 16 órakor MC Pita a reggae világába kalauzol minket, majd a United együttes élő koncertje lesz hallható. A 18 órakor kezdődő Versek Neked - mondd és rappeld produkció kifejezetten a dunaújvárosi huszadikára készült. 18.50-kor szintén egy kivételes műsorszám következik: két nagy rocker, Kalapács József és Rudán Joe a Pokolgép énekeseiként egy közös akusztikus koncerttel állnak színpadra. Majd 19.30-kor Atilla Fiai Társulat a színházkoncertje, 21 órakor a tűzijáték szórakoztatja a látogatókat. Nagy Feró és a Beatrice koncert zárja a napot.

Továbbá reggeltől sportprogramok, játszóház, légvár, trambulin, vidámpark, mesebusz várja a családosokat.

Menetrend szerinti buszok közlekednek a Szalki szigetre csütörtökön. Teljes útlezárás csak a Strand utcán lesz, a sziget egyéb útvonalain forgalomkorlátozó táblák lesznek. A Sziget út teljes szakaszán megállni és várakozni tilos, 30-as és gyalogosok veszélyt jelző táblák érvényesek. 3 helyen tudnak majd parkolni a vendégek: a Remix parkolóban, a Halászcsárdával szemben lévő parkolóban, valamint a kemping mellett ideiglenes kialakított parkolóban. Kerékpár elhelyezési lehetőség a kemping kerítése mellett lesz biztosítva.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!