Hírek

2015.07.10. 13:38

A motorosok uralták a parkot Perkátán

A Perkátai Régiség Gyűjtő Egylet idén szervezte a harmadik motoros találkozóját. Bemutató is volt.

Bogó Anikó

A perkátai régiséggyűjtők által életrehívott népszerű találkozón mindhárom alkalommal indítottak túrát és voltak bemutatók is. Nem volt ez másként ezen a nyáron sem.

Az idei évben is Pámer Ottó plébános atya áldásával kezdődött a motoros felvonulás. Nyolcvan résztvevő indult a kistérségi túrán. Jó nagy kört írtak le: Dunaújváros után Rácalmáson és Kulcson is tiszteletüket tették a motorosok. Adonyban megálltak egy frissítő italra, amely a nagy hőségben jól is esett mindenkinek. A túra utolsó állomása Szabadegyháza volt, és onnan tértek vissza Perkátára, ahol egyből a cross-osok produkcióját tekinthették meg.

A bemutatót négy perkátai motoros Fehér Attila, Győri Gyula, Horváth Tamás és Vaskó Norbert tartották. Rámpákon, földkupacokon ugrattak motorjaikkal, a patakon hajtottak át, nagyon látványos volt. A négyes tagjai szabadidejük jelentős részét cross motorozással töltik, a település külterületén, a bemutatóra készített pályán mindössze egy hetük volt felkészülni.

A 10 éves Vátkai Zsombor is bemutatta motoros tudását

A találkozó folytatásaként a Perkáta Sport Egyesület Motoros Szakosztályának két tagja Szabó Tamás és Vátkai Zsombor bemutatóját csodálhatták meg a szemlélődők és a társak NDK-s motorokkal, Simsonnal és MZ-vel ügyeskedtek a pályán, nem is akárhogyan: a fiúk álltak a motoron, egykerekeztek, gumit füstöltek és egyéb mutatványokkal szórakoztatták a közönséget.

A motoros túra, illetve mindkét bemutató sikeresen, balesetmentesen zajlott. A táborba visszatérve a régiséggyűjtők kései ebéddel vendégelték meg motoros társaikat. Közben elkezdtek pöfögni a kistraktorok, és a vendégeket vitték a településen körbe egészen az esti buli kezdetéig.

A Perkátai Régiség Gyűjtő Egylet jövőre is szeretné megrendezni az egyre népszerűbb motoros találkozót, mégpedig tovább bővített programmal, hogy minél többen leljék kedvüket a kétkerekű produkciókban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!