Hírek

2016.04.13. 15:35

A magyar csapat

Dunaújváros - Önálló csapatot indít a nemzetközi elektromos autó túrabajnokságon a helyi egyetem. Lendületben.

- Levezettünk már pár százezer kilométert, reméljük a Tesla S Modell-jével is sikeresen célba érünk majd - jegyezte meg a Dunaújvárosi Egyetem tegnapi sajtótájékoztatóján, a eTourEurope versenyen induló újvárosi csapata egyik pilótája Halasi Zoltán, aki hozzátette, már volt pár tesztvezetésük a kivételes elektronikus járművel, amelynek az adatsorai is imponálóak.

A Dunaújvárosi Egyetem és a Magyar Elektromobilitás Szövetség szövetség által indított Hungarian E-Dream Team által majd használt elektromos Tesla egy töltéssel körülbelül 400 kilométert képes megtenni.

Hungarian E-Dream Team - azaz a Tesla két kormányosa Arnold Miklós és Halasi Zoltán Fotó: Zsedrovits Enikő

A kilenc országot érintő túra célja a környezetkímélő autózás népszerűsítése mellett, hogy a résztvevők tapasztalatokat szerezzenek az elektromos autók nagy távolságra történő használatáról és teszteljék a rendelkezésre álló töltőinfrastruktúrát.

Az eTourEurope csapata a pozsonyi állámosáról május 7-én 14 órakor érkezik majd Budapestre.

A verseny április 29-én München-ből indul majd, a tervek szerint a mezőny május 8-án érkezik majd a célállomásra, Salzburg-ba.

A szerdai sajtótájékoztatón Dr. Palotás Béla kiemelte, hogy a Dunaújvárosi Egyetem számos intézményi fejlesztésén is tetten érhető a zöld szemlélet, sőt a képzési anyagokban is kiemelt szerepet szánnak a környezettudatos gondolkodásnak.

A DH kérdésésre Mészáros Virág, az egyetem kancellárja elmondta, egy széles összefogásnak köszönhetően állhat majd rajthoz az újvárosi egyetem csapata, amelynek kiemelt feladata, hogy egyben népszerűsítse is az intézményt, és az abban zajló innovatív fejlesztési munkát.

- A verseny nem pusztán a megtett kilométerekről szól, fontos a taktika is, hiszen országonként eltérő, hogy milyen töltőállomás ellátottsággal gazdálkodhatnak maj versenyező csapatok. E tekintetben sajnos az EU keleti régió még hátrányt szenvednek, ám a verseny kiemelt célja is, hogy ez változzon - mondták el a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!