Hírek

2009.02.07. 03:29

A legfontosabb az óvodabővítés

<b>Kulcs</b> - Elégedettek a kulcsiak azokkal a változásokkal, fejlesztésekkel, amelyeknek tanúi lehettek az időközi polgármester-választás óta eltelt három hónapban.

Körmendi Erzsébet

Kiss Csaba egyszerűen és kertelés nélkül válaszolt mden kérdésre a hétfői közmeghallgatáson. 

A község költségvetési koncepcióját nyomtatott formában is megkapták a résztvevők, a polgármester és dr. Török Zoltán jegyző csak a fontosabbakat emelte ki. 

A tájékoztatóból megtudhatták a kulcsiak, hogy a református templom felújítására pályázott az önkormányzat tavaly, önrészként félretettek 3,5 millió forintot arra az esetre, ha nyernek. 

A nagyvonalúság kiemelkedő példája: Kiss Csaba 3,3 millió forintos illetményével számolnak, ám a polgármester nem veszi fel a bérét, hanem felajánlja a civil szervezetek támogatására.

Mindennél előbbre való feladatként említették az elöljárók az óvoda bővítését (nyolcmillió forintot szánnak rá), mert szeptemberben újabb csoportot indítanak, valamint az iskolai tornaszoba kialakítását, mert a gyermeklétszám töretlenül nő a faluban. 

Kérdésre válaszolva elmondta a polgármester, hogy nem sportcsarnokban gondolkodnak, hanem akkora helyiségben, amelyet nehéz gazdasági helyzetben is fenn tud tartani az önkormányzat. 

Fontos feladat a Rákóczi utcában, az óvoda előtti balesetveszélyes részen egy körforgalmú csomópont kiépítése. Rácalmással közösen egy egyedi szennyvízkezelő és -leürítőben gondolkodnak a faluvezetők, szintén közös beruházás a 6-os úti körforgalomtól bevezető út kialakítása. 

Az általános iskola informatikai fejlesztés előtt áll. A kulcsiak színvonalas játszóteret szeretnének, kerékpártárolót a távolsági buszok megállójához, biztonságos lépcsőt, gyalogos lejárót a Duna-parti hajóállomáshoz. 

Tőmondatokban ennyi a beszámoló a közmeghallgatásról, amelyen többen is megköszönték az önkormányzati vezetők munkáját, azt mondták: sok minden történt az elmúlt hónapokban, az új testület hatékonyan és valóban Kulcsért dolgozik. 

Tornaterem kell, de csak akkora, ami gazdasági nehézség esetén is fenntartható


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!