Hírek

2016.11.03. 20:25

A látványterveken már szépen mutat a rekordkatonánk

Rácalmás/Pákozd - Ha lassan is, de biztosan költözik már a pákozdi Bogárhalomra Miska huszár, a rekordkatona. A fények már rendben vannak.

Szabó Szabolcs

Szerdai lapszámunkban olvashattak legutóbb a régi rácalmási lovardában cseperedő Miska huszárról, amely a jövő év elején már végleg átteszi állomáshelyét a pákozdi Bogárhalomra.

Legutóbbi cikkünkben arról is szóltunk, hogy a szoborállításhoz kapcsolódó tereprendezés tervezésénél kiemelt kihívást jelentett a szakembereknek a szoborkolosszus megvilágítása.

Hosszas egyeztetés és munkafolyamat után ezt is sikerült megoldani.

A szükséges modellek is elkészültek és büszkén állíthatjuk, hogy mindehhez lapunk munkatársai is nagy segítséget nyújtottak.

A tervezők munkájának köszönhetően Miska huszár igazi látványossága lesz a térségnek az esti, éjszakai órákban is.

Talpán áll a huszár - jövő tavasszal már élesben  Fotó: Miska-projekt

- A Miska-projekt megálmodói és kivitelezői részéről egy alapelvárás volt, hogy a pákozdi Bogárhalmon felállított szobor látható legyen este és éjszaka is. Mindez számos plusz kihívással járt hiszen egyszerre kellett figyelni közlekedésbiztonsági megoldásokra az autópálya miatt, másrészt ügyelni kellett arra is, hogy a fényszennyezés nem érintse a települést. A gondos tervezésnek köszönhetően mindezt sikerült megoldanunk. Több forgatókönyv is készült és számos elképzelést is kidolgoztak a tervezők. Mint erről már korábban szóltunk, lesz egy speciális, a nemzeti színeket középpontba állító fényorgona is, amely főként ünnepnapokon üzemel majd - mondta el megkeresésünkre dr. Szeles Péter, a projekt egyik ügyvezetője.

Az építkezés az engedélyek függvényében a jövő héten kezdődhet el Pákozdon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!