Hírek

2013.11.15. 21:00

A Wesley Da Capo művészeti iskola diákjai léptek fel

Dunaújváros - A Welsley Da Capo diákjai léptek fel pénteken délelőtt a KMI-ben. Tehetséges egymás között.

Szabó Szabolcs

A Muzsika hangjai tánclépésben... A Wesley Da Capo diákjai az Uitz-teremben az intézmény tehetségprogramjának keretében léptek fel (Fotó: Ónodi Zoltán)

A Wesley Da Capo művészeti iskola őszi táborának keretében egy összművészeti produkciót hoztak össze a résztvevő diákok.

A tábor célja az volt, hogy összefogja a zene-, a tánc-, a képző- és az iparművészet lehetséges alkotóteret. A Wesley Da Capo a tehetséggondozás jegyében szervezte meg táborát, amelyre több tucat fiatal jelentkezett. Mint a pénteki bemutató előtt kiderült, ezek a különállónak indult közösségek végül egy csoportot alkottak, és e kohéziónak az eredményét szemlélhették a Kortárs Művészeti Intézet vendégei pénteken délelőtt az Uitz-teremben.

A fellépés előtt Kurina Laura, a Wesley Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola vezetője elmondta: az őszi tábor célja az volt, hogy a fent már említett résztvevő fiatalok minél szabadabban és kreatívan alkothassanak. Mindebből egy korábban nem várt eredmény született, egy összművészeti produkció, amely írtásunk címe is: A látható zene .

Pénteken délelőtt tíz órakor nem várt sokaság előtt léphettek fel a felkészült diákok. Fotós kollégánknak komolyan meg kellett küzdenie azért, hogy képeket készíthessen, hiszen tömve volt a Kortárs Művészeti Intézet Uitz-terme. Az első műsorszámban a kortárs alkalmi színpadára lépő diákok a Muzsika hangjai című musical egy részletét adták elő. Mindez megalapozta a további remek hangulatot. A közönségben ülő szülők és szakemberek tekintetéből, mosolyából leolvasható volt, hogy remek produkcióval készültek a művészeti iskola diákjai.

Lapunknak Kurina Laura elmondta, hogy az idei tanévben még további hasonló produkciókkal készülnek, amelyeken bizonyítják, hogy az intézmény keretében folyó munka magas színvonalú.

A Wesley Da Capo művészeti iskola egy tehetségprogram keretében valósulhatott meg, amely remélhetően tovább folytatódik majd a jövőben. Addig is dúdoljuk tovább a muzsika hangjait...



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!