Hírek

2017.01.22. 16:20

A kultúra napja a Győry-kastélyban

Perkáta - Helyi fellépők műsorával köszöntötték a magyar kultúra napját Perkátán. Ének, vers és próza is szerepelt a gazdag repertoárban az est folyamán.

Horváth Dóra

Január 18-án verses-zenés műsorral ünnepelték Perkátán a magyar kultúra napját. Az 1989 óta ünnepelt esemény alkalmából a településen minden évben gazdag programokkal készülnek, hogy ezzel is tisztelegjenek Kölcsey Ferenc és az általa megírt Himnusz előtt. Idén a Győry-kastély dísztermében került sor a rendezvényre.

Lászlóné Szabó Edit, a József Attila Nagyközségi Könyvtár vezetője köszönti a megjelenteket Fotó: Horváth Dóra

A jelenlévőket Lászlóné Szabó Edit, a József Attila Nagyközségi Könyvtár vezetője köszöntötte, aki beszédében kiemelte, hogy milyen fontos a magyar kultúra napjának megünneplése.

Magyarország Himnuszának meghallgatása után gyermekek és felnőttek léptek fel, akik versekkel, monológokkal, mesékkel, zenés-énekes előadásokkal készültek e jeles napra. A program során szerepeltek a Perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskola diákjai, Orbán Zsolt pedagógus, a Perkátai Irodalmi Kör és a Perkátai Nyugdíjasok Baráti Körének tagjai.

Dr. Nagy Andrásné, a Perkátai Nyugdíjasok Baráti Körének elnöke Vajda János versét olvasta fel Fotó: Horváth Dóra

Meghívott vendégelőadó volt Pável István Zsolt mesemondó, és Gálosiné Sohonyai Éva, aki megcsillogtatta énektudását a jelenlévők számára.

Az irodalmi és művészeti szempontból is gazdag délután egy szolid fogadással zárult, amelynek során a fellépőknek és a közönségük tagjainak lehetőségük nyílt beszélgetni egymással.

A Hunyadi Mátyás Általános Iskola zenét tanuló diákjai előadás közben. Balról Bernáth Anna, Gergely Dóra, Irimi Dzsenifer, Dankó Korina, László Orsolya és Sipos Kornél Fotó: Horváth Dóra

A magyar kultúra napja alkalmából meghirdetett, több rendezvényt magában foglaló perkátai programsorozat január 20-án, pénteken folytatódott a Győry-kastélyban, Sasvári Vivien - más néven Vivien Holloway - írónő író-olvasó találkozójával.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!