Hírek

2014.05.18. 14:30

Második évadában is bizonyított Ádám és Éva - kérjük a következőt

Dunaújváros - Számos remek epizóddal és szereplőkkel újrázott a térségi középiskolák diákszínjátszó gálája a Bartókban. Ádámok és Évák: második felvonás.

Szabó Szabolcs

Jó pár esztendővel ezelőtt még a szolnoki Szigligeti Színház indított útjára Ádámok és Évák kezdeményezését, amely a középiskolákban pallérozódó színjátszó köröket, a dráma és teátrum iránt érdeklődő fiatalokat, valamint felkészítő pedagógusaikat szólította a színpadra. Tavaly májusban már a Bartók Kamaraszínház is bemutatta a nagy sikerre való tekintettel két ízben is, az azóta országos mozgalommá kerekedő kezdeményezés alapdarabját: Madách Az ember tragédiáját. Pontosabban a városi teátrum esélyt, lehetőséget, valamint szakmai segítséget adott, a jelentkező középiskolás csoportok pedig szállították a remek mikrodarabokat.

Nem volt ez másként az Ádámok és Évák második premierjén sem, amelyen az Ó-, és az Újszövetség egy-egy emblematikus történetét állították színpadra a diákok.

A több mint két órás műsorfolyamot ezúttal is Rubold Ödön, a mozgalom mentora, valamint Dobák Lívia a Bartók művészeti vezetője bocsátotta útjára.

Szelíd értékelésünk szerint a produkciósorozat ezúttal is jól vizsgázott, de lássuk inkább, kiket ítélt a legjobbnak a Kútvölgyi Erzsébet Kossuth-díjas színészésznő, Kálnay Adél József Attila-díjas költő és Kovács István görög katolikus parókus alkotta ítészbizottság:

Legjobb női mellékszereplő: Gerics Flóra, Carmen szerepe a Salamon döntése jelenetben Pannon Oktatási Központ Gimnázium Általános és Szakképző iskola, Pedagógiai Szakszolgálat .Felkészítő Pedagógus: Ábrahámné Libor Éva, Színész, mentor: Tőkés Nikoletta.

Legjobb férfi mellékszereplő: Fintor László gyermek József szerepe a József és testvérei jelenetben Vak Bottyán Általános Iskola és Gimnázium. Felkészítő Pedagógus: Patakyné Hegyi Erzsébet, mentor: Dubai Péter.

Legjobb férfi szereplő: Varga Máté, Mózes szerepe a Mózes elhívása jelenetben Széchenyi István Gimnázium. Felkészítő Pedagógus: Hutvágnerné Róth Éva, színész, mentor: Csadi Zoltán.

Legjobb női szereplő: Vercz Vivien, a kurtizán szerepe, Jézus születése jelenetben Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközép-és Szakközépiskola. Felkészítő Pedagógus: Zsömbör Attila. Színész, Mentor: Gasparik Gábor

Legjobb szövegkönyv: A Hegyibeszéd Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakképző Iskola. Felkészítő Pedagógus: Vargáné Szujó Adél. Színész, Mentor: Kiss Attila.

Legjobb előadás: Jónás próféta történte Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Felkészítő Pedagógus: Kurucz Gergely. Színész, Mentor: Polgár Lilla.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!