Hírek

2014.03.10. 20:05

Kampánygyűlés a kormányváltásért a Dózsa moziban, Mesterházyval, Magyarral

Dunaújváros - A Dózsa Mozi Centrumban rendezte kampánygyűlését a Kormányváltás, azaz a korábbi Összefogás tömörülés.

Pekarek János

 

Mégpedig este fél hattól. Ám a sajtót csak a hat órától kezdődő politikai részre engedték be. Addig Somló Tamás szórakoztatta a nézőteret teljes egészében megtöltő, túlnyomórészt idős emberekből álló közönséget.

Az MSZP, az Együtt 2014, a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd Magyarországért és a Liberálisok jelvényeivel díszített színpadon először Magyar András, a Kormányváltás helyi országgyűlési képviselőjelöltje mondott beszédet.

A 34 éves tanár, iskolaigazgató, tíz éve a városi MSZP alelnöke (és hamarosan: apa...) többek között azt mondta: látja, hogy a gyerekek közül sokan úgy mennek iskolába, hogy nem reggeliztek, nem tízóraiznak, sokan nem is ebédelnek, s nincs télikabátjuk, téli cipőjük. Látja, hogy sok nyugdíjasnak döntenie kell: vagy a rezsit fizetik, vagy a gyógyszert...

Magyar beszéde után levetítették a Mesterházy Attiláról szóló kampányfilmet majd a miniszterelnök-jelölt élőben lépett színpadra.

- Orbán Viktor a javunkat akarja, de mi nem adjuk! - kezdte szereplését a Kormányváltás vezetője. Ezután felidézte: mocskos kampány folyik, a baloldali ellenzéknek erős média-ellenszélben kell küzdenie, a jobboldali és a közmédiában egy szó sincs az ő programjaikról, és megpróbálnak éket verni a baloldali koalíció tagjai közé. Amely azonban minden ilyen kísérlettől csak erősebb lesz, így Mesterházy. Majd azt mondta: az úgynevezett rezsicsökkentéssel a polgárok csak annak egy részét kapják vissza, amit a 2010 utáni áremelésekkel elvettek tőlük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!