Hírek

2011.06.15. 05:26

A Kassák utcai ötlet - Vizsgálat és egyeztetés nélkül: nem!

Dunaújváros - Úgy hozta az élet, hogy ehavi technikumi összeállításunk a helyi utak, utcák köré összpontosul. Jelen esetben egy zsákutcáról esik szó, amelynek talán jó, ha ilyennek marad. Talán.

Pekarek János

Ő 1967-től él a Kassák (a rendszerváltás előtt: Kulich Gyula) utcában: az ottani négyemeletes lakóházak átadásától kezdve. Ezt a Weiner Tibor körútból leágazó mellékutcát eleve zsákutcának építették, immár 44 éve így áll. Mégpedig a körút Bánki középiskola felőli részén lezárva, és a völgy felőli oldalon megnyitva.


A vitát kiváltó elképzelés szerint viszont mindkét irányból átjárhatóvá tennék. Ezzel azonban a zsákutca iskolai oldalán lévő parkolót legalább részben meg kellene szüntetni, és át kellene vágni egy járdát, ami a lakóépületek felől a közeli óvodához vezet. Viszont: könnyebb lenne a közlekedés az egysávos utcában, és a szemétgyűjtő autónak sem kellene tolatnia.

Dömötör Zsolt szerint viszont ez az utóbbi érv (is) meglehetősen sántít:

- Hetente háromszor gyűjtik a szemetet a mi utcánkban - mondja. - Negyvennégy éven át ez semmilyen különösebb gondot nem okozott. Most viszont, ha megváltoztatják a forgalmi rendet, akkor egyrészt balesetveszélyessé válik a kihajtás a körútra, mivel balra alig lehet ellátni a kanyar íve miatt, másrészt a lakók élete válik nehezebbé. Fát is ki kellene vágni, csatornafedeleket áthelyezni. Megér ez ennyit? S miért nem kérdeznek meg minket, lakókat?

Vizsgálat és egyeztetés nélkül: nem!

- Egyelőre a Kassák utca forgalmi rendjének megváltoztatása, a zsákutca kinyitása a Weiner Tibor körútra csak egy ötlet - válaszolta lapunk kérdésére Szendrôdi Tibor, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési igazgatóságának megbízott vezetője.

- Meg kell vizsgálnunk, hogy ez az elképzelés kivitelezhető-e, milyen forgalombiztonsági és egyéb  következményekkel járna a bevezetése?

Mindenképpen egyeztetnünk kell az ügyben érintettekkel is. Változások addig nem lesznek - mondta Szendrődi Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!