Hírek

2010.04.27. 02:29

A jótékonysági futam

Előszállás - A Peti anyukájáról van szó, persze hogy segítünk! - mondja Szabó Norbert, a jótékonysági motocross verseny fő szervezője. A fiatalok a futam teljes bevételével motorosok társuk édesanyját segítik.

Körmendi Erzsébet

A falubeli cross-motorosok nem hivatalos versenyt, hanem jótékonysági futamot rendeztek vasárnap. Szabó Norbert, az egyik fő szervező sorolja a környékbeli településeket, ahonnal első hívó szóra jöttek a motorosok - közel ötvenet hívtak meg -, hogy egy kellemes napot töltsenek együtt, versenyezzenek és segítsenek. Két kategóriában, a kétszer húszperces, valamint a kétszer egyórás futamban bizonyíthattak a halastó mellett kialakított fantasztikus pályán. Szabó Norbert nem mellékesen mondja: amit látunk, állandó pályájuk, ahova rendszeresen kijárnak a falubeli fiatalok. A halastó tulajdonosától ingyen megkapták a területet, hogy a hangos járművekkel véletlenül se borzolják a kedélyeket, ne zavarják Előszállás nyugalmát.

A verseny nagyon jól sikerült. A húszperces kategóriában Bohács Attila, Kovács Attila és Biber Csaba lett a sorrend. Az egyórásban Kovács Attila, Bohács Attila és Dormán István remekelt. Előszállás legjobbjai a következők lettek: Biber Csaba, Szabó Márton és Telek Péter.

Az előszállásiak elhallgatják annak a hölgynek a nevét, akinek gyűjtenek. Nem akarjuk nagy dobra verni, inkább nyugalmas hátteret teremteni neki - mondják. Hozzáteszik: a férjével közösen három gyermeket nevelnek, aktív közösségi emberek, akik sokat segítettek már a falubeliekért, akik most a lehetőségeikhez mérten viszonyozzák a szeretetet, amit kaptak és kapnak...tőlük .

Jákliné Rankasz Brigitta jótékonysági estet szervezett a beteg hölgy gyógykezelésére. Brigitta hangsúlyozza: Tudja, milyen sokat jelent ez, mert nemrég rajtam segítettek . Az általa szervezett rendezvényen felléptek az óvodások, az iskolások, a Rozmaring Nyugdíjas Klub énekkara. Sziliné Presszer Anita védőnő gitározott, énekelt, és a végén koncert volt.

Nem ez az első akció a faluban. Gyűjtöttek korábban egy kisfiú gyógyítására, és az árvízkárosultaknak is. Brigitta meggyőződése: az előszállásiak híresek arról, hogy összefognak, ha kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!