Hírek

2015.04.02. 17:09

A Kulcs a szívedhez lelkes csapata összefogta a falubelieket húsvét alkalmából

Kulcs - Háromnapos programsorozattal hangolódnak rá a kulcsiak húsvétra. A családi, közösségi és vallási értékeket egyaránt hangsúlyozzák a Kulcs a szívedhez civil közösség tagjai.

Körmendi Erzsébet

Zsúfolásig megtelt a Faluház nagyterme gyerekekkel és őket kísérő szülőkkel, nagyszülőkkel, lelkes kulcsiakkal, akik betértek a húsvétváró közösségi programra, hogy legalább néhány percig élvezzék a kedves társaságot, vendéglátást.

Fotó: Ady Géza

A Kulcs a szívedhez civil közösség tavaly karácsony előtt verbuválódott, hogy karitatív rendezvényekkel tegyék emlékezetessé adventet, másfelől pedig adományokkal és felajánlásokkal tegyék szebbé a helybéli családok ünnepét. Húsvét előtt ismét összefogott a lelkes csapat, hogy megéljék a csodát. Háromnapos programsorozatot hirdettek, amelynek első napján, szerdán a csendes készülődés, a beszélgetés volt a fő vonulat a Faluházban. Ráhangolódásként a zenét tanuló kulcsi gyerekek a pianínón játszottak néhány darabot, Kovács Erzsikétől pedig szép verseket hallhattak a résztvevők. Utána három helybéli borász, Korondi Csaba, dr. Keleméri Gábor és Bányai Ottó mutatta be pincéjének legértékesebb kincseit, mellé a Siba család házi készítésű sajtjait kóstolhatták meg a résztvevők, valamint bemutatkoztak a község festőiskoláját vezető Nógrádi Katalin tanítványai.

Csütörtökön a gyerekeket hívták a faluházba. Felidézték a népi hagyományokat, írókázással, berzseléssel és egyéb technikákkal festették a hímes tojást, a ház előtt nyuszikkal barátkozhattak a gyerekeket, kihirdették a rajzverseny eredményét és finom sütikkel, szörpökkel kínáltak a szorgoskodó csemetéket. A délután második felében az ünnep vallási részére irányították a figyelmet. Kovács Enikő lelkész vezetésével a hittanosok felidézték az utolsó vacsora történéseit, majd kérdezz-felelek formájában igyekeztek puhatolózni, hogy mennyire ismerik a gyerekek húsvét vallási értékét. A folytatásban - pénteken 16 órától - a felnőttek hangolódhatnak rá húsvétra egy nagypénteki beszélgetéssel, amelyben Zeffirelli filmje lesz a Kulcs a szívedhez önkénteseinek segítője.

A Kulcs a szívedhez önkéntesei segítenek rászorulóknak, összehozzák az embereket, a falu fejlődéséért és a lakók érdekeiért dolgozó közösséget igyekeznek kovácsolni. Vallják: az ilyen alkalmak, kiváló lehetőséget teremtenek egymás megismerésére, mert legközelebb ismerősként köszönnek a másikra, Láttam az unokádat a húsvéti játszóházban , mondják... és az emberi kapcsolatok így építik a közösséget.

 






Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!