Hírek

2015.01.14. 19:55

A hitel feltételeiről egyeztetett az Exim Bank és az ISD Dunaferr

Idén először ültek tárgyalóasztalhoz az Exim Bank és az ISD Dunaferr vezetői a külügyminisztériumban.

Várkonyi Zsolt

A Dunaferr működésének egyik alapfeltétele a biztonságos alapanyagellátás. Az Exim Bank export előfinanszírozó hitelkerete ehhez nyújthat segítséget. Jövő héten folytatják a tárgyalásokat

Szerdán a Külgazdasági és Külügyminisztérium szakembereinek jelenlétében Budapesten volt az Exim Bank és az ISD Dunaferr között a cégcsoportnak nyújtandó export előfinanszírozási hitel feltételrendszerének kialakításáról szóló tárgyalások újabb fordulója. Az Exim Bank vezérigazgatója, Urbán Zoltán és az ISD Dunaferr cégvezetője, Evgeny Tankhilevich mellett részt vett a megbeszélésen dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke, korábbi országgyűlési képviselő, valamint Fejér megye térségünkben megválasztott országgyűlési képviselője, dr. Galambos Dénes is, aki lapunk megkeresésére elmondta: a 25 millió dolláros hitelkeret nyújtásához szükséges feltételekről egyeztettek, amelyek teljesítése, teljesülése esetén már jövő héten tovább folytatódhatnak a megbeszélések. Az országgyűlési képviselő bízik abban, hogy konszenzus esetén rövid időn belül sikeresen és megnyugtatóan le is zárulhatnak ezek a tárgyalások.

Lapunk korábban már hírt adott arról, hogy egy ilyen hitelkeret elbírálásakor szerepet játszhat például az adott cég gazdasági növekedéshez való hozzájárulásának mértéke, vagy az is, hogy exporttevékenysége a magyar gazdaságon keresztül egy olyan értékláncot teremt, amelybe adott esetben további hazai vállalkozások is bekapcsolódhatnak.

Mint ismeretes egy acélipari nagyvállalat költségelemeinek jelentős részét teszik ki az alapanyagok. Nincs ez másképp a dunaújvárosi székhelyű cégnél sem. A termékeinek közel háromnegyedét exportra termelő ISD Dunaferr működése ugyanakkor rendkívül fontos ennek a városnak, térségnek. Nem véletlen tehát, hogy a politikusok, pénzügyi szakemberek, a vállalat menedzsmentje és természetesen a dolgozói is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a Dunaferr működése fenntartható és a jövőben is biztonságosan finanszírozható legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!