Hírek

2009.11.24. 06:42

A hírek jó oldala: megújult a dh-online!

Dunaújváros - Minden, ami helyi, és minden, ami érdekes a világban: online portálunk nemcsak formailag frissült, hanem tartalmilag, szerkezetileg is átalakult. Fontos lépést tettünk meg, és még további fejlesztések előtt áll a www.dh-online.hu. Az oldalt nyereményakciónkon keresztül ismerhetik meg látogatóink.

Dunaújvárosi Hírlap

Ezt szem előtt tartva fogtunk bele oldalaink átalakításába, az internetes jelenlét megerősítésébe. A változás első jele volt, hogy a kiadó márciusban tematikus oldalt indított, a Formula-1 világával foglalkozó portálunk, a www.f1csatorna.hu alig fél év alatt elérte a napi hatezres átlaglátogatottságot. A Magyar Nagydíj ideje alatt napi 10-15 ezer egyedi látogató kattintott az oldalra. A portál több szempontból különleges, egyrészt Szombathelyen készül, cáfolva azt a tézist, hogy kizárólag a fővárosban lehet sikeres projektet indítani, másrészt egy blogból lett sikertörténet.

A tavaszi nyitány után fogtunk bele a dunaújvárosi portál átformálásába. Ez teljes újratervezést és újragondolást jelentett. Mindebben szakértő segítséget kaptunk társki-adónktól, a HVG Online munkatársaitól, a megyei portálok hazai nagymesterétől , Dunder Krisztiántól, illetve a grafikai kivitelezést végző Lam-pyon Stúdiótól. Már 2006-tól a hvg.hu rendszerén működnek oldalaink, de a kapcsolat ennél jóval erősebb a két kiadó között online területen is: folyamatosan dolgozunk közös termékeken, egymás internetes jelenlétét erősítő, tartalmi megoldásokon. Az utóbbinál különösen fontos, hogy mi vagyunk helyben, legyen szó bármilyen típusú (szöveges, képi) információról. Aki pedig első kézből hiteles hírekkel, adatokkal tud szolgálni, az bizony megnyeri a hírverseny adott futamát.

A portálok működési elvét is átalakítottuk: a szerkesztők a legfontosabb, legforróbb témákat kínálják kiemelt helyeken, napi többszöri frissítéssel. A fő hangsúlyt természetesen a helyi történésekre tettük, ezeket az információkat kötjük be a hazai hírfolyamba. Portálunkon keresztül tudnak ráfókuszálni a látogatók a megye, a városok vagy kisebb régiók eseményeire.

Ezt a szálat tudatosan szeretnénk erősíteni, nem túl távoli célként szeretnénk a településeket a portálunkhoz kötni helyi szerzőkkel, tudósítókkal, akik a szuperlokálisnak nevezett hírekkel szolgálnak, és online közösségek hálózatát hozzák létre.

Mit kínál jelenleg a portálunk: mindent, ami helyben történik, gyorsan és azonnal, majd pedig háttérinformá-ciókkal, képes és videós tartalmakkal. Emellett a világhálón végiggyűrűző érdekességeket, amelyek nem feltétlenül a klasszikus csatornákon (tévé, lapok, hírügynökségek), hanem közösségi portálokon, tartalommegosztókon, mikroblogokon terjednek. A glokális világ híreit - az egyszerre globális és lokális információkat nevezi így a szakzsargon. A www.dh-online.hu is ezen trendek mentén épül fel. A szöveges hírekhez alapkövetelmény fotó vagy képsorozat, de egyre többször videót is készítünk - ahogy egy a napokban megjelent tanulmány fogalmazott, a mai hírportálok lassan olyanok lesznek, mint egy tévécsatorna.

A hírek mellett rengeteg egyéb információ is várja a látogatókat: bulifotók és képgalériák közül válogathatnak, de nagyon népszerű a Nap fotója rovatunk.

A port.hu-val közösen működtetett programajánlónk rendkívül részletes és naprakész. Valamennyi tévécsatorna és helybeli mozi műsora megtalálható rajta, és részletes információkkal szolgál a színházi bemutatókról, a színészekről. A buli menüpont alatt gyűjtöttük össze a szórakoztató programokat. Az utóbbi lehetőség a város intézményei, rendezvényszervezői előtt nyitott, a kiadónkhoz beküldött információk mind a város programajánlóban, mind a port.hu-n megjelennek. Álláskeresőknek városra, régióra bontott ajánlatokat kínál a www.dh-online.hu/allas oldalunk.

A Dunaújvárosi Hírlap internetes kiadása első nagyvizsgáját a 2008-as helyi EFOTT fesztiválon tette, amelynek kiemelt médiapartnere volt. Az ott szerzett vaskos tapasztalatokat kívánjuk felhasználni az újraszabott www.dh-online.hu működtetése, fejlesztése során is. Amit kínálunk: folyamatosan frissülő helyi és térségi hírek, kulturális ajánlók, beszámolók, valamint sporthírek - első kézből. Az információtenger mellett/mögött természetesen szerzőink bővebb terjedelmű írásai, riportjai, tényfeltáró cikksorozatai is összegyűjtve megtalálhatóak az oldalon. Mindehhez számítunk az Önök észrevételeire, tanácsaira, hozzászólásaira, ugyanis egyre több írásunkhoz várjuk olvasóink vitára, továbbgondolásra érdemes véleményét, álláspontját.

Nagyon fontos elvünk, hogy a portáljaink nyitottak. Minden önálló, helyi híreket közlő oldallal, egyedi tematikájú bloggal szívesen együttműködünk a www.dh-online.hu-t tartalmi gyűjtőportálként szeretnénk működtetni.

2009-ben csak az első lépéseket tettük meg, 2010-re további tartalmi bővülést tervezünk. Kiemelten szeretnénk erősíteni a szolgáltatási és hirdetési profilunkat - a HVG Online-nal és több megyei kiadóval olyan megoldásokon dolgozunk, amelyek a helyi cégeknek kínálnak különleges lehetőségeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!