Hírek

2017.05.16. 15:00

A Hildben cserélik a nyílászárókat

DUNAÚJVÁROS - Megkezdődött és néhány héten belül be is fejeződik a Hild iskola külső nyílászáróinak teljes cseréje.

DH-információ

Novemberben már bejelentette a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium döntése szerint három tagintézmény nagy értékű felújítására kerül sor, összesen 138 millió forint értékben. A Hildben már elkezdődött a munka.

Mintegy 20 millió forint áll rendelkezésre a Hild iskola nyílászáróinak cseréjére. Az eredeti ablakok elhasználódtak, tönkrementek, sok esetben balesetveszélyessé is váltak. A most beépítésre kerülő új, műanyag nyílászárók jelentősen csökkenteni fogják az épület hőveszteségét, megfelelő szellőztetést biztosítanak majd, költséghatékony lesz a fűtés, nem is beszélve a megváltozó komfortérzetről. Összesen 175 ablak és három külső ajtó cseréjére kerül sor. A kivitelező a napokban kezdte el a munkát és néhány héten belül el be is fejezi.

A nyílászárók cseréjétől teljesen függetlenül, és más forrásból valósult meg a Hild iskola napkollektoros beruházása. 192 napelemet szerelnek fel az épület tetejére. A számítások szerint a megtermelt elektromos áram fedezni fogja a szakiskola energiaszükségletét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!