Hírek

2016.02.28. 18:50

A HASIT-ra építenek - Az egyetemen ülésezett a rektori konferencia munkacsoportja

Dunaújváros - Több mint harminc felsőoktatási intézmény vett részt az egyetemen rendezett egyeztetésen.

Szabó Szabolcs

A múlt héten a Magyar Rektori Konferencia (MRK) Lemorzsolódási munkacsoportja Dr. András István rektor vezetésével a Dunaújvárosi Egyetemen tartotta első ülését.

A munkacsoportba az ország több mint harminc felsőoktatási intézménye delegált tagokat.

Céljuk egy olyan rendszer kidolgozása, amely jobban szolgálja a hallgatók és az intézmények érdekeit is - olvasható az intézmény honlapján.

Dr. András István a Lemorzsolódási munkacsoport vezetője. Fotó: DUE/Bornemissza Péter

Lapunk megkeresésére, a DUE rektorhelyettese elmondta, a város egyeteme már rendelkezik egy, a hallgatói lemorzsolódást megállítását célzó programmal, amely HASIT (Hallgatói Sikeresség Támogatása) néven fut. A HASIT már beépült az intézmény életébe és számos, eddig kritikus számokat mutató képzési területen alkalmazzák már nagy sikerrel. A programot korábban már egy Bécsben megrendezett nemzetközi felsőoktatási konferencián is bemutatták.

A minisztérium és az MRK arra kérte a munkacsoportot, hogy március végén állítson össze egy olyan átfogó programot, amely országos szinten is használható a hallgatói lemorzsolódás jelentős csökkentéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!