18°
19°
10°

Az idén legalább 55-60 mázsa halat telepítenek

Dunaújváros - Kiderült, hogy jó program is lehet a haltelepítésből: végignéztünk egy ilyen akciót a strandon!

Az Előszállás menti Róbertvölgyi-tógazdaságban nevelt háromnyaras pontyok nagyobb része a sporthorgász egyesület úgynevezett északi öblébe került – köznyelven szólva a szabad strand vizébe. A háromnyaras pontyokat meglepően sokan várták a parton: nemcsak horgászok, hanem sétálók is, köztük örvendetesen sok kisgyerek. Akik így legalább látták, hogy milyen kemény munka a haltelepítés és a halgazdálkodás.

A háromnyaras pontyoknak a jelek szerint viszont nem nagyon volt kedvükre a lakóhely-változtatás. A vízbe vezető műanyag cső (leginkább: hosszú zsák) alsó végénél rekedt meg a többségük, és nem is igyekezett tovább, a szabadság felé. Úgy kellett kézzel elkeverni őket, némelyik pedig egyenesen újraélesztésre szorult: a fiatal halőr percekig mozgatta a vízben, mire végre magához tért, és néhány farkcsapással elúszott.

Sok halnak nem is nagyon akarózott kiúszni a tartályból: kézzel kellett segíteni nekik itt is

A horgászok közül volt, aki röviden summázta a helyzetet: szépek, jelentette ki a halakra, és elégedetten távozott. Ám akadt olyan néző is, aki az ellenkező álláspontot foglalta el: szerinte a halak ugyanis kifejezetten kicsik!

Ebből rövid vita is kerekedett: egy idős sporttárs védelmébe vette az állományt, leszögezve, hogy az új telepítésű halak átlagsúlya bőven megvan két kiló!

Ebben mi természetesen nem foglalunk állást – csak megjegyezzük, hogy a jelenlévők többsége az utóbbi véleményt pártolta.

Az idén a halgazdálkodási terv szerint legalább 55-60 mázsa halat telepítenek a horgászegyesület vizeibe – jövőre pedig ennél minimum öt százalékkal nagyobb halmennyiséget kell vízbe engedni Dunaújvárosnál!

 

 

 

 


Legolvasottabb

1
Halálos gázolás Dunaújvárosban, a Papírgyári úton
2
Eltűnt egy 15 éves lány Előszállásról
3
Kutyára támadó darazsak a Római óvodánál!
4
Darázstámadás történt a Római óvodánál! (frissítve)
5
Arcon ütötte és megrúgta élettársát egy buszmegállóban a dunaújvárosi férfi
Az anyatejnek nincs párja
Újra nő a szoptató édesanyák száma, de nem eléggé
Koncert / 1 órája
Majdnem valaki címmel Udvaros Dorottya a MOM-ban énekel
A szeptember 29-i esten Hrutka Róbert zenekara kíséri majd az előadót.
Gyász
Megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy a drága jó feleség, édesanya, testvér *TÍMÁR LAJOSNÉ* *(szül.: Báló Katalin) a Fékon volt dolgozója* 84 éves korában elhunyt. Temetése 2017. szeptember 28-án 13 órakor lesz a Dunaújvárosi Kegyelet Bt. rendezvénytermében. A gyászoló család
Fájdalommal értesítjük azokat, akik ismerték, tisztelték, szerették *CZOBOR GYÖRGY MIKLÓS* *dunaföldvári lakost,* hogy 2017. év augusztus hó 29. napján végleg eltávozott. Hamvasztás után szűk családi körben kívánjuk örök nyugalomra helyezni. A megemlékezőket 2017. október 1-jén 15-17 óra között Dunaföldváron a várban várjuk egy beszélgetésre. Emlékét őrizzük! Szerető családja
Dunaújváros / 1 órája
Futócipőt húzott a város! (Frissítve)
Szabó Szabolcs
Klímastratégia / 2 órája
A klímavédelem és a változás veszélyei! Alakítsunk ki stratégiát együtt!
L. Mészáros Irma
Esős ősz – Nyereményjáték / 3 órája
Borongós őszi pillanatkép Dunaújvárosból – – Küldjön képet és nyerjen egy esernyőt!
duol.hu
Hidrológusok / 3 órája
Óriási jelentőségű változások adnak munkát a mérnököknek
Pekarek János
Tűzoltóságok / 3 órája
Lánglovagok versenye a Szalki-szigeten
Szabó Szabolcs
Még nagyobb baj jöhet / 3 órája
Gátszakadás fenyeget, tízezreket kellene evakuálni Puerto Ricón