Hírek

2010.05.28. 02:25

A gyerekeké lesz ez a nap

DH-körkép - A gyerkőcöké lesz az előttünk álló hétvége. Az intézményekben rendezett gyermeknapokon kívül települési szinten is rendezvényekre várják a kicsiket, illetve szüleiket.

Dunaújvárosi Hírlap

 

Kézműves játszóház nyitja a programok sorát május 30-án, vasárnap 9 órától a parkban. Egymást követik a mesejátékok a színpadon: Csipkerózsika, A három szabólegény és Robinson Crusoe után 18 órától gyermekkoncert és tinidiszkó szórakoztatja a közönséget.

 

Dunaújváros

 

A szombati Parázs-varázs után gyermeknapi programban sem lesz hiány a Családi hétvégén Duna-parton. Reggeltől Óriáscirkusz várja a kicsiket a Vagabanda Gólyalábas Kompánia jóvoltából, 11 órakor Pályi János és Vitéz László szórakoztatja piciket. Délután egy előtt nem sokkal Hajónapló címmel Kicsi Hang zenés verses műsora következik. Délután kettőkor fellép a Baracs Néptánc-együttes, majd fél négykor Holle anyó következik. Kutyás, mentős, tűzoltó és kung-fu bemutató után 17 órakor a Diák-gála kezdődik, helyi fiatal tehetségekkel.

 

Előszállás

 

A Szállás-napok részeként kulturális programok és versenyek lesznek május 29-én, szombaton a Szögletkertben. A térzene, az alkalmi postabélyegzés, az íjászbemutató, a gyermeknapi játszóház, és a paint ball 9 órakor kezdődik. A színpadon egymást váltják a fellépők 15 órától: diák néptáncosok, az óvodások a Rozmaring Nyugdíjas Klub énekkara, a nagykarácsonyi sztepp csoport, az alsószentiváni citerások és énekkar, a hastáncosok, a Löfan mazsorettesei, a Rosti tánctagozatosai stafétában lépnek közönség elé. A helyi aikido csoport bemutatója zárja a sort, majd utcabállal ér véget a program.

 

Kulcs

 

A faluházban és annak parkjában lesz a gyermeknep május 29-én, szombaton 11 órától. Babakiállítás és játékvásár, üvegfestés, origami, dobkészítés, mini vidámpark, a posta előtt ingyen palacsinta várja a gyerekeket. A parkoló betonján gyermek táncházban, ügyességi játékokban, aszfaltrajzolásban próbálhatják ki magukat a vendégek. A Kabócák 15 órakor adnak koncertet, 17 órától pedig a falu legszelídebb kutyusait várják a helyszínre.

 

Rácalmás

 

A óvodások műsorával és a Jankovich-gála legsikeresebb résztvevőinek fellépésével, a modern tácosok bemutatójával kezdődik a program a kúriában május 30-án, vasárnap 15 órakor. Szandi 16 órakor, a 100 folk Celsius 17 órakor lép színpadra. A rendezvény ideje alatt kiállítás, játszóház, kézműves vásár, népi játékok, gólyaláb, arcfestés, légvár is szórakoztatja a vendégeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!