Hírek

2009.07.04. 02:27

A foltvarrók tudásszomja

Dunaújváros - A városi foltvarrók nyári táborában angyalok, jótündérek és szárnyas malacok kerültek ki az ügyes hölgyek kezei alól. A háromnapos rendezvény helyszínéül a rácalmási Cégéres Vendégház szolgált.Különleges patchwork táskákat is alkothattaka tábor résztvevői

duol.hu

Az 1995-ben alakult Duna-Folt Műhely Foltvarró Klub tagjai a Munkásművelődési Központban heti rendszerességgel találkoznak, hogy a népszerű eljárás minden fortélyát ellessék. 

A foltmunkások csak ritkán tudnak a kedvenc elfoglaltságukra elég időt szakítani az életükből. Ezért tábort szerveztek, ahol semmi nem vonja el a figyelmüket a varrástól.

- Huszonöten jöttünk össze az évzáró táborban, amelynek nem csupán dunaújvárosi, rácalmási és dunaföldvári, hanem budapesti, győri, tatabányai résztvevői is voltak - avatott be a részletekbe Lehoczkyné Tesinszki Rita, a dunaújvárosi klub vezetője. 

- Egy norvég lakberendezési eljárás, a Tildas stílus érvényesült leginkább, ezért a mostanit Tildas-tábornak neveztük el. Mulatságos hosszúlábú angyalok, jótündérek, szárnyas és fürdőruhás malacok készültek, de nem fordultunk el eddigi kedvenceinktől, a mackóktól, cicáktól, babáktól sem.

Vendégelőadók is érkeztek: Budapestről Winkler Dorottya, neves babakészítő, a Zoé babák mestere és Lajos Katalin, a kulcstartók kreátora. A tatabányai Siposné Cseh Margittól a különleges patchwork táskák készítésének fogásait leshették el a résztvevők.

S hogy mi a legújabb trendi a foltmozaik készítése terén? Hát a plasztikusság, vagyis a térbeli megoldások alkalmazása. A modern képekbe már nemcsak a textíliákat, hanem a selyemgubót is bedolgozzák. A leleményesebbek a legváltozatosabb festéktechnikákkal is élnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!