Hírek

2015.12.03. 18:30

Barkóczi Gyula a Fehérvár Hangja döntőjébe jutott

Dunaújváros - Lezajlott a Fehérvár Hangja középdöntőjének válogatása is. A jó nyolcvan tehetséges énekes közül tizenketten jutottak be a december 11-i végső megmérettetésre. Egyikük Barkóczi Gyula.

Balla Tibor

A 18 éves fiatal énekes kisapostagi, ám utógondozottként a Széchenyi Kollégiumban lakik Dunaújvárosban, ott készül a megtisztelő cím megszerzésére.

Amióta él, azóta imád énekelni - fogalmazza meg, de komolyabban a zenével még csak három éve foglalkozik. Bár már általános iskolában is kapacitálták, hogy képezze magát, csak középiskolában jutott odáig, hogy bevették egy rockzenekarba énekesnek. Járt Kisapostagra magántanárhoz, majd a Sándor Frigyes Zeneiskolában csiszolta a technikáját.

Barkóczi Gyula mindig énekel

Régóta készült megméretni magát egy tehetségkutatóban, a Fehérvár Hangját ismerősei javasolták neki, és ebben az évben érezte először úgy, hogy már készen áll a megmérettetésre. Mindezek után talán furcsán hangzik, amikor kijelenti, nem is igazán az énekesi pálya vonzza, sokkal inkább a színház világa, szeretne musicalszínész lenni. Semmiképp nem akar a televíziós tehetségkutatók nyerteseinek sorsára jutni. Határozottan állítja, könnyű gyerekkora volt, édesanyja teljes szeretetben nevelte fel két testvérével és két féltestvérével egyetemben. Mivel apjával a kapcsolata nem volt ideális, nagykorúsága határán utógondozóba költözött, de a családdal minden nap tartja a kapcsolatot, ők is elkísérték a válogatókra, támogatják mindenben.

Tizenöt évesen mindent el akart dobni a zenéért, de édesanyja kérésére megszerezte a szerkezetlakatos szakmát, most épp második képesítése, a kőműves szakma tanulmányait folytatja, de érettségizni is szeretne. Tervei közt szerepel, hogy bekerüljön egy színitanodába.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!