Hírek

2014.11.13. 19:02

Zárul a Tudományos Hét

Dunaújváros – Pénteken informatikai konferenciával zárul a Dunaújvárosi Főiskola Tudományos Hete.

Szabó Szabolcs

Az IKT, vagyis az Informatika Korszerű Technikái címet viselő előadássorozat csütörtökön délután kezdődött a főiskolán. A szakemberek két szekcióban – matematika, geogebra – mutathatták be kutatásaik, tapasztalataik eredményét. A Tudományos Hét zárását jelentő konferencia pénteken a harmadik szakasszal, az informatikai szekció ülésével zárul az Informatikai Intézetben. A szerdán este kezdődő Kutatók Éjszakája előtt értékelte a tudományos börze eredményeit dr. Kiss Natália, a Dunaújvárosi Főiskola rektorhelyettese, aki elmondta, örömmel tapasztalták, hogy sokrétű programsorozattal a középiskolás diákokat is sikerült megszólítani.

Szintén szerdán, a főiskola könyvtárában mutatták be a dr. Balázs László Érzelmi inteligencia a szervezetben és a képzésben című könyvét, amelyet a szakemberek mellett az átlagolvasó is hasznosan forgathat.

Mint az a kötet ajánlójában olvasható: életünk minden mozzanatát áthatják érzelmeink és hangulati változásaink. A mindennapi emberekre éppen úgy hatással vannak, mint a vezetőkre. Rengeteg energiát pazarolunk arra, hogy elrejtsük, leplezzük a környezetünk előtt érzelmeinket, hiszen gyermekkorunktól kezdve megtanultuk, hogy a megfelelő helyen a megfelelő érzelmeket szabad vagy nem szabad kimutatni. Az érzelmek irányítása, azok elnyomása, nem megfelelő kezelése sok fölösleges energiától szabadít meg bennünket különösen a munkahelyünkön. Az érzelmi inteligencia jelentősen előmozdítja a munka hatékonyságát, a személyes kapcsolatok minőségét, a munkahely és a magánszféra egyensúlyának kialakítását, megőrzését. Fontos szerepet tölt be a mindennapi kihívásokkal való megküzdésben. Ezeknek a folyamatoknak a tudatosításával és irányításának elősegítésével járulunk hozzá az alapvető készségek és képességek fejlesztéséhez áll Balázs László kötetében.

Csütörtökön délelőtt a helyi főiskola képzési struktúrájában is egyre nagyobb szerepet kapó duális képzés helyzetéről lehetőségeiről rendeztek kerekasztalbeszélgetést. A Kecskeméti Főiskola, az Eötvös József Főiskola és a Kaposvári Egyetem képviselői mellett a hazai gazdaság jelentős vállalatai, a Videoton, a Hankook, az Alcoa, az MVM Paks, a Dorsum szakemberei is részt vettek a találkozón.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!