Hírek

2013.02.27. 16:49

A DRV péntektől elzárja az Ercsi-Dunaújváros ivóvíz távvezetéket

Dunaújváros - Ha ma nem fizet a DVCSH, akkor a DRV elzárja az Ercsi-Dunaújváros ivóvíz távvezetéket.

Szabó Szabolcs

A Dunaújvárosi Víz, Csatorna-Hőszolgáltatónak (DVCSH) február 28-án, azaz holnap rendeznie kell a Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt.-vel szemben fennálló mintegy 65 milliós lezárt tartozását, különben a DRV március 1-től, péntektől elzárja az Ercsi-Dunaújváros távvezetéket - tájékoztatott közleményében a DRV.

Mint írják, a dunaújvárosi víziközmű-szolgáltató lejárt tartozása jelenleg már meghaladja a  65 millió forintot, emellett a DRV Zrt-nek további, 20 millió forintot meghaladó követelése is fennáll.  A közlemény megemlíti, hogy A DVCSH  többszöri felszólítás ellenére sem tett eleget fizetési kötelezettségének, s a felhalmozott adósság megfizetésére biztosítékot sem adott a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt-nek.

Utolsó felszólításában a DRV Zrt. kilátásba helyezte, hogy ha az ismételten meghosszabbított határidőig, február 28-ig a DVCSH  nem rendezi tartozását, akkor március 1-jén elzárják az Ercsi-Dunaújváros távvezetéket.

Információink szerint a dunaújvárosi vízközmű cégnél különösebben nem lepődtek a DRV bejelentésén. A cég korábbi, január 31-én kelt közleményében már kifejtette álláspontját a vitatott kérdésben. Szerintük a DRV  a dunaújvárosi vízellátáshoz kapcsolódóan a saját érdekkörében felmerülő műszaki sajátosságok által indokolt, úgynevezett kényszerszolgáltatást végez. A dunaújvárosi fogyasztók biztonságos ivóvízellátásához a DRV  szolgáltatása egyébként szükségtelen. Mindemellett a kényszerszolgáltatása és annak egyoldalúan diktált díjai több mint kétszeresen meghaladják a dunaújvárosi előállítású ivóvíz árait, ezért a minimális vízátvétel mellett is jelentősen drágítják a dunaújvárosi fogyasztók  ivóvízdíját.

A DH korábbi cikke a témában itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!