Hírek

2010.08.13. 06:19

A bank levelét megírta

Dunaújváros - Víz- és áram nélkül maradhat jövő hét szerdától a dunaújvárosi élményfürdő, miután a tulajdonos CIB Csoport a közüzemi szolgáltatások felfüggesztését kérte a DVCSH-tól. A tét nem kevés: kilencszázmillió forinton vitatkozik a bankcsoport és az önkormányzat

Szigeti Sándor

Ezen túlmenően a DVG Zrt. az üzemeltetés közüzemi díjait sem fizeti, hanem annak teljesítését a CIB Csoporttól várja... Meggyőződésünk, hogy a DVG Zrt. az ingatlant nem felelős őrzésben tartja, hanem ezen túlmenően a CIB Csoport megkérdezése és beleegyezése nélkül döntött saját költségére és felelősségére az ingatlan hasznosításáról. Ezen döntés következményeit a DVG Zrt-nek viselnie kell. - szögezi le a közlemény.

Amint arról lapunk beszámolt: múlt hónap elején, július 7-én a CIB Csoport azzal a határozott szándékkal érkezett az élményfürdőbe, hogy visszaveszi a várostól a tulajdonában lévő fürdőt, és átmenetileg - hivatalosan egy több mint egyhetes technikai szünet idejére - bezárja, majd új üzemeltetővel újraindítja azt. A CIB mostani közleményében azt állítja: több száz millió forintot elengedett az élményfürdő-beruházás költségeiből, és az önkormányzattól csupán annyit kért, helyezze letétbe a várost terhelő közüzemi díjak legalább egy harmadának fedezetét.

A CIB Csoport és az önkormányzat közötti nézetkülönbség korántsem újkeletű. A város szerint a bankcsoport kilencszázmillió forint indokolatlan többletköltséget próbál meg érvényesíteni.

Legutóbbi sajtótájékoztatóján Tóth László, a város gazdasági bizottságának elnöke úgy fogalmazott: a CIB kéthetente új ajánlatot küld a hivatalnak, de a város nem fog jogtalan követelést kifizetni.

Így a CIB Csoport most szerdán a DVCSH Kft-t kereste meg azzal, hogy augusztus 18-tól szüneteltesse az élményfürdő áram- és vízszolgáltatását. A CIB ugyanis nem hajlandó tovább fizetni a közüzemi számlákat.

Szerettük volna megkérdezni az ügyben az önkormányzat álláspontját is, de sem dr. Dorkota Lajos alpolgármestert, sem Tóth Lászlót, a gazdasági bizottság elnökét nem értük utol telefonon.

Azt egyelőre senki nem állítja, hogy jövő héten szerdától bezárna a fürdő, de megegyezés nincs a felek között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!