Hírek

2017.09.01. 16:40

Riasztó szereléssel a közbiztonságért - Folytatódik az önkormányzat programja

Javában zajlik az a biztonsági program, amelyet még tavaly kezdett el a város önkormányzata, ablak- és ajtóriasztókat felszereltetve olyan földszinti lakásokban, amilyeneket előszeretettel törtek fel a bűnözők.

Pekarek János

A program a belvárosban kezdődött, most a Római városrészben, a Béke városrészben, az Óvárosban, a Kertvárosban folytatódik.

Lőrinczi Konrád önkormányzati képviselő, a dunaújvárosi közgyűlés közbiztonsági bizottságának elnöke lapunknak elmondta: a közgyűlés idei döntésével hárommillió forintot biztosított a program folytatására: ebből mintegy hatezer darab riasztót tudtak vásárolni. Az egyszerű készülékeket a városi polgárőrök szerelik fel.

Peczen Antal, a Pannon Polgárőrség elnöke és Lassingleitner Fruzsina képviselő szerel össze egy riasztóeszközt Fotó: Zsedrovits Enikő

Hingyi László, a 10-es választókerület képviselője azt mondta: körzetében a múlt héten kezdődött a riasztók felszerelése. Sztankovics László, a 8. kerület képviselője közölte: körzetében a jövő héten kezdődik a munka. Mindenki kaphat ilyen riasztókat az érintett körzetekben, aki azt igényli.

Lassingleitner Fruzsina, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője

Lassingleitner Fruzsina, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője (új Vasmű út, Római városrész) pénteken délután maga is ott volt néhány riasztó felszerelésénél. A munka az új Vasmű úton kezdődött, Varga Éva és Peczen Antal, a Pannon Polgárőrség tagjainak közreműködésével. Az első riasztókat (szám szerint négyet) Feket Istvánné, Anna néni lakásában szerelték fel, és rögtön ki is próbálták, működőképesek-e? Azok: a próbán a lakást éles, madárcsicsergésszerű hang töltötte meg. Anna néni egyedül él, egészségi állapota sem a legjobb, ráadásul rossz tapasztalatai is vannak: amíg kórházban volt, valaki megpróbálta betörni lakása ajtaját. Bár ez nem sikerült, azért a zár megrongálódott.

Úgyhogy Anna néni nagyon örült a négy riasztónak, amit ingyen kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!