Hírek

2017.09.03. 18:48

Összefogás Pecsét István gyógyulásáért

DUNAÚJVÁROS Pecsét István kínai gyógyulásáért Dunaújváros és térsége fogott össze, amelyről eddig is folyamatosan beszámoltunk.

Várkonyi Zsolt

Az önkormányzat, a vállalkozások és sok-sok magánszemély adománya tette lehetővé azt, hogy egy különleges gyógymóddal Kínában kezelhessék. István eddig is mindent megtett a gyógyulásáért, azzal együtt, hogy már átesett egy májtranszplantáción is, és e mellett súlyos Chron-betegségben, vagyis az emésztőrendszer krónikus - tartós panaszokat okozó - gyulladásos betegségében is szenved.

Rákbetegségének kezelésében azonban jelentős előrehaladás és eredmény mutatkozik, ám ahhoz, hogy teljesen meggyógyuljon és kínai kezelése ne szakadjon meg, további pénzre van szüksége. Nemrég Pecsét István levelet küldött, amelyben részletesen leírta azt, hogy hol tart a kezelése, és hogy milyen erőfeszítéseket tesz azért, hogy meggyógyuljon.

Dunaújváros MJV polgármestere, Cserna Gábor értesült István sajnálatos kínai problémáiról, és lapunk megkeresésére elmondta, hogy az önkormányzat végiggondolta, hogyan tudnának segíteni, hogy egy közösség összefogása eredményesen segíthesse tovább a gyógyulást. A polgármester rendkívüli közgyűlést hívott össze keddre, több napirendi ponttal, amelynek egyik pontjaként a közgyűlés Istvánnak 1 millió forintot tervez megszavazni. Ezt az összeget a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány fogja kezelni, és István gyógykezelésére fordítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!