Hírek

2017.09.07. 17:45

A tűzből mentette ki az anyát és gyermekét - Életmentő Emlékérmet kapott

BUDAPEST/DUNAÚJVÁROS Kontrát Károly miniszterhelyettes, a tárca parlamenti államtitkára elismeréseket adott át a Belügyminisztériumban megtartott ünnepségen a közelmúltban. Földi Zoltán megérdemelten kapott Életmentő Emlékérmet.

Balla Tibor

Cserna Gábor polgármester felterjesztését követően Magyarország Kormánya - a belügyminiszter előterjesztésére - életmentés során tanúsított hősies magatartása elismeréséül Életmentő Emlékérmet adományozott Földi Zoltán részére, aki januárban egy lakástűzből mentett ki a Barátság utcában egy már eszméletlen édesanyát és gyermekét.

Földi Zoltán hősiességét a polgármester is elismerte Fotó: ZsE

Mint ahogyan arról beszámoltunk, január 3-án délután kapták a riasztást a dunaújvárosi tűzoltók, hogy tűz van a Barátság útja 21-es számú négyemeletes panelépület legfelső emeletén lévő lakásban: az ágy kapott lángra. A tűzoltók kiérkezésekor nekik már elsősorban csak az oltással kellett foglalkozniuk, a lakásban tartózkodó édesanyát és tíz év körüli leánygyermekét a szomszédok kimenekítették a lépcsőházba.

Ők ketten a szemközti lakásba nemrégen beköltözött bérlőnek, Földi Zoltánnak, és a másik szomszédnak, Hernádi Lajosnénak köszönhetik az életüket. A fiatalember a lakásba lépve a konyhában, az ablaknál, az asztal alá kucorodva találta meg mindkét eszméletlenül fekvő lakót. Zoltán nem habozott, saját életét is kockára téve sietett a bajban lévők segítségére. Kivonszolta őket a lépcsőházba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!