Hírek

2017.09.07. 20:53

A mosolygós fogorvos mellé röntgengép is érkezett Mezőfalvára

MEZŐFALVA Fiatal, mosolygós hölgy fogadja a kezelésre szorulókat Mezőfalván a fogászati rendelőben. Talán így már nem is annyira elviselhetetlen a fogfájás. Jó hír még, hogy megérkezett a várva várt röntgengép is, immáron teljes a fogászati ellátás. Az új orvossal találkoztunk kedden a rendelés szusszanásnyi idejében.

Horváth László

Aki betér a mezőfalvi egészségi szolgáltató házba, az meglepetéssel olvashatja a középső, fogászathoz nyíló ajtón, dr. Hadászi Eszter rendel: hétfőn, szerdán 14–20-ig, kedden, pénteken 7.30–13.30-ig, az iskolafogászatra pedig csütörtökönként 8.30–11.30-ig lehet jelentkezni. Kopogtatásra fiatal, csinos fogorvos fogadta érdeklődésünket, aki hasonlóan barátságos asszisztensével, Zentainé Pap Erikával végzi a mezőfalvi emberek fogászati ellátását.

Az új röntgengép előtt (jobbról balra) dr. Hadászi Eszter fogorvos és Zentainé Pap Erika asszisztens szeretettel várja a betegeket Fotó: Horváth László

– Budapestről érkeztem, és jelenleg onnan járok be. Debreceni tanulmányaim után fél éve költöztem a fővárosba, ahol a szakmai tapasztalataimat is szereztem. Mezőfalván egy hete kezdtem dolgozni – mondta rövid bemutatkozójában dr. Hadászi Eszter fogorvos. – Nagyon szimpatikus a vidéki körzet. Eredetileg is a körzeteket céloztam meg munkahelyként. Vidéken teljesen más a pacientúra. Azt tapasztalom, hogy sokkal tisztelettudóbbak, odaadóbbak az emberek.

Sokan várták a fogászati röntgengép megérkezését. Mennyiben segítség a munkában és milyen ingyenes kezeléseket vehetnek igénybe a mezőfalvi emberek? – tettük fel a kérdést.

– Egy-egy fogról tud felvételeket készíteni a gép, ami a gyökérkezelésnél segíti nagyon hasznosan az orvos munkáját – mondja. – Alkalmazásával a kezelés közben folyamatos lehet a röntgenellenőrzés, így precízebben végezhető, ellenőrizhető a beavatkozás. Azt is el kell mondani, hogy a gép tudása nagy, de panoráma felvételekre nem alkalmas. A mezőfalvi embereknek a legtöbb kezelés ingyenes, mint a tömések, fogeltávolítások, gyökérkezelések, valamint kis röntgenfelvétel és a konzultáció. A pótlások viszont már fizetős kategóriába tartoznak. A 62 éven felülieknek pedig kedvezmény jár bizonyos fogpótlásokért – ismertette a mezőfalviak számára elérhető díj és díjmentes fogászati ellátást dr. Hadászi Eszter.

Remélhetőleg a jövőben elégedettséggel távoznak a páciensek a fogászati rendelőből. A személyi, tárgyi feltételek adottak, és ahogy hallottuk, a mezőfalviak amellett hogy tisztelettudóak, még gyógyulni is akarnak.

Az önkormányzat finanszírozásának köszönhetően a mintegy másfél millió forintos berendezéssel javult a fogászati ellátás minősége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!