Hírek

2017.08.31. 12:01

Ha gyermekének gondjai vannak a matekkal - itt a megoldás!

A matematikával minden második középiskolásnak jelentősen meggyűlik a baja. Számukra hatalmas segítséget jelenthet a mostani új lehetőség, amely kifejezetten a Z generáció igényeire szabva oktatja a tantárgyat.

Humorosan meséli el a matekot a diákok életmentője

A matematika alapvető ismerete elengedhetetlen, alapvető műveltségünk része. Akár az egyéni és családi kassza felnőttként való kezelésére gondolunk, akár az életfogytig tartó tanulás jegyében a továbbtanulásunkra.

A diákoknak mégis komoly gondjaik akadnak a tantárggyal.

"Átlagosan minden második diáknak vannak kisebb-nagyobb gondjai a matematikával. Sokaknak csak néhány apró dolgot kéne helyretenni de vannak jópáran akik folyamatos korrepetálásra szorulnak ahhoz, hogy lépést tudjanak tartani a többiekkel" - mondta Mosóczi András, a mateking.hu alapítója és a projekt vezetője.

A mateking.hu -t a matematika megszerettetése és könnyed elsajátítása hívta életre, amely 55 ezer felhasználójával hazánk egyik legnépszerűbb e-learning oldala. 2015-ben és 2016-ban is elnyerte az év honlapja díjat, tavaly mindjárt oktatás és e-learning kategóriában is. A mateking.hu eddig csak egyetemisták számára volt elérhető, idén szeptembertől azonban a középiskolás tananyag is felkerült!

Forrás: 123rf.com

„A mateking.hu megoldást ad azoknak, akiknek csak néhány apró dolgot kellene helyretenniük a matematikával kapcsolatban, és azoknak is akiknek folyamatos korrepetálásra van szükségük ahhoz, hogy lépést tudjanak tartani a többiekkel” – folytatta Mosóczi András, aki hozzátette: a mostani középiskolások már a Z generáció tagjai, akiknek a korábbiaktól teljesen eltérők a tanulási szokásaik.

A mateking.hu egy tabletre és mobilra optimalizált oktatási rendszer, ami színekkel, ábrákkal, vizuálisan, egyszerűen, frappánsan és humorosan meséli el a matekot” – mondta az egyetemi tanár, aki hangsúlyozta a weboldal alapelvét, hogy mindenkinek joga van hozzájutni a tudáshoz, mindezt korszerű, XXI. századi oktatási platformokon keresztül.

Forrás: Mateking

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!