Hírek

2017.08.03. 17:15

Kiváló minőségben kínálják az árusok a nektarint, az őszi- és sárgabarackot

DUNAÚJVÁROS Nem kétséges, hogy az utóbbi napokban a legtöbben könnyű étkekre vágynak. Sőt, ha lehet jégbe hűtött finomságra. A görög- és sárgadinnye pont ilyen!

Kovács Anita

Árulnak is belőlük számos helyen a piacon, de azért legyünk óvatosak, mert szakavatott körökből kaptuk az információt: a cecei termés egy részét olyan szinten tette tönkre a tűző napsütés, hogy bár csak jövő héten esedékes Lőrinc napja, mégis több dinnye már most bekásásodott. Érdemes több helyen megnézni, és ne restelljenek válogatni. (Jómagam jól bejáratott helyen veszem a dinnyét, ahol kikérem az árus véleményét, így mindig kiváló portéka kerül a kosaramba.)

A többi nyári gyümölcs közül a barack kivétel nélkül, minden helyen nemcsak hogy küllemre szemrevaló, hanem egyéb érzékszerveinknek is csábító. A nektarin, az őszibarack, a sárgabarack mind páratlan minőségben megtalálható a piacon.

Fábiánné Pető Szilvia minden nap kisétál a piacra - ezúttal fejtani való babért
Fotó: Zsedrovits Enikő

Nem mondom, hogy tömkelegével, de több helyen megjelent a ringló a kínálati palettán, aminek kilójáért 300-350 forintot kérnek az árusok. És még mindig dömping van szilvából, úgyhogy aki nem veselkedett eddig neki a lekvárfőzésnek, használja ki a jövő hét elejére jósolt mérsékeltebb meleg időt, és zárja üvegbe eme páratlan gyümölcs ízét, zamatát.

Térjünk át a zöldségekre! A lecsóalapanyagok kihagyhatatlan részét képezik a piacnak - mind a paradicsom, mind a paprika kétszáz körüli kilónkénti összegért beszerezhető.

A minőség nagyban befolyásolja az árát, miként a sokfelé kínált tökfélékét, vagy a vajbabét, fejtett babét, zöldbabét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!