Hírek

2017.08.21. 18:40

Él a gyár, él a város! Egykori technikus hallgatók emlékeztek a Dunaújvárosi Egyetem főépületében

DUNAÚJVÁROS Immáron 4. alkalommal gyűltek össze az egykori Kerpely technikum diákjai. Koszorúzás, emlékezés.

DH-információ

- Anno még 2013-ban, a technikusképzés helyi kezdetének évfordulójára rendeztünk egy jubileumi találkozót. Akkor elkészítettük az első igazgató emlékművét, amelyet itt helyeztünk el a Dunaújvárosi Egyetem főépületének aulájában. Az emlékművet felállító bizottság tagjaiként akkor megfogadtuk, hogy minden év augusztus 19-én egy összejövetelt szervezünk.

Él a gyár, él a város - egykori technikus hallgatók emlékeztek a Dunaújvárosi Egyetem főépületében Fotó: Zsedrovits Enikő

Az emlékezés virágait ezúttal is elhelyeztük szombaton, ám ez a találkozó több ennél, ezzel üzenünk a régi társainknak, hogy még élünk, vagyunk és őrizzük a hagyományt - fogalmazott lapunknak Andrási Miklós emlékbizottsági elnök, aki hozzátette: - Nagyon rendes és tisztességes tanáremberektől tanulhattunk, a vasmű kiemelt mérnökei mutatták meg számunkra a szakmát. Mi együtt éltünk és épültünk a gyárral és a várossal. Köszönet érte!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!