Hírek

2017.08.17. 17:40

Akik sokat tettek Pentele jó hírnevéért: Sipos Andrásné és Vagyovszki Józsefné

A Pentele városrész legnagyobb kitüntetése, a Pro Pentele díj mellett még kétfajta elismerést is kiadnak a terület jó hírén munkálkodóknak. Sipos Andrásnét és Vagyovszki Józsefnét Emlékoklevél Penteléért elismerésben részesítették.

Balla Tibor

Sipos Andrásné a szomszédos Baracson született, az általános iskolai tanulmányait azonban már Pentelén a Szórád Márton iskolában fejezte be. Egészségügyi iskolát végzett és 40 évig mint ápolónő dolgozott. Több mint három évtizede lett tagja a Pentelei Kézimunka Szakkörnek, majd később a nyugdíjasklubnak.

Utóbbinak később a vezetőségi tagjává is választották. Kezdettől fogva aktívan segítette a klub munkáját mint szereplő és mint szervező. Ötleteivel, szorgalmával hozzájárult a klub színvonalasabb működéséhez.

Sipos Andrásné Hingyi László önkormányzati képviselőtől vette át az emlékoklevelet. Vagyovszki Józsefné nem tudott ott lenni az ünnepségen Fotó: Ady Géza

Több mint egy évtizedes munkásságáért Sipos Andrásnét Emlékoklevél Penteléért díjban részesítette a Pentele Sport-, Kultúr- és Hagyományőrző Egyesület.

Vagyovszki Józsefné tősgyökeres pentelei család gyermekeként Dunapentelén született. Általános és középiskolai tanulmányait is helyben végezte.

A helyi termelőszövetkezetben kezdett el dolgozni mint adminisztrátor, és 40 év után innen is ment később nyugdíjba.

A Pentelei Nyugdíjas Klubnak 14 éve a tagja. Kreatív tevékenységében szinte utánozhatatlan.

A műsorokhoz szükséges kellékeket ötletesen készíti elő. A fellépésekben személyesen élenjárva kiveszi a részét.

Szorgalma példamutató, a klub zökkenőmentes munkáját nagymértékben elősegíti. Pentele városrészért végzett kiemelkedő munkásságáért Vagyovszki Józsefnét Emlékoklevél Penteléért díjban részesítette a Pentele Sport-, Kultúr- és Hagyományőrző Egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!