Hírek

2017.08.31. 17:45

A Rudas idén is vízpart mellett táboroztatta a gólyákat

Hagyományosan a Velencei-tó partján, Gárdonyban tartotta gólyatáborát a DSZC Rudas Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma az elmúlt héten.

Balla Tibor

Immár harmadik alkalommal térnek vissza ebbe a kellemes, komfortos környezetbe. A kétnapos gólyatáborban részt vettek az osztályfőnökök is a diákokkal együtt. Így aztán nem csoda, hogy az öt csoportban a tíz csoportvezetővel együtt összesen 109 résztvevője volt a tábornak, köszönhetően annak, hogy négy osztály indul az iskolában, harminc körüli létszámmal. Erre büszkék is nagyon az intézményben. A százhúsz fős induló létszámból 89-en el is tudtak menni a gárdonyi gólyatáborba. Mivel nagyon jó az iskola kapcsolata a Dunaújvárosi Kézilabda Akadémiával, természetesen a diákok közt sportolók is akadtak szép számmal.

A sárkányhajózás komoly összmunkát igényel Fotó: Rudas

Mivel a szálloda, ahol megszálltak, saját vízparttal is rendelkezik, így aztán magától értetődően vizes programok is voltak, no meg vízi vetélkedők is. A csapatok kipróbálhatták ügyességüket például sárkányhajózásban, ami egyáltalán nem könnyű feladat sem az evezősöknek, sem az irányítóknak. Sokak számára újdonság lehetett a kétkerekű, városnéző eszköz, a kerékpár és a roller ötvözéséből született kickbike is. Óriási élmény volt ugyancsak ötven percen át az Íjászok viadala is. A program elején az íjászok képzést kaptak, hogyan kell használni a szivacsvégű nyílvesszőket. Az arcot védő maszkban aztán kezdődhetett a csata, ami mindenkiben mély nyomokat hagyott, és nem a találatok miatt.

Persze más feladatokat is meg kellett oldaniuk, amiket a csoportvezetők találtak ki. Elsősorban kommunikációs feladatokat kaptak, hogy megismerhessék egymást. De nem csak a leendő osztálytársakat, hanem az egész évfolyamot, ugyanis a csoportokba az egész évfolyamból keverve kerültek a diákok. Természetesen az ilyenkor megszokott játékok sem maradtak el.

A vacsoráról önmaguk gondoskodtak, bográcsban rotyogott a gulyásleves, aminél pogácsa kíséretében aligha lehetne jobbat kitalálni. Torma Erzsébet, a táborozókat kísérő egyik tanár elmondta, a végzősök körében a szalagavatón visszanézett gólyatáboros képek aratják a legnagyobb sikert, ahogyan összehasonlítják négy évvel korábbi önmagukkal mostani fotóikat. Így aztán nem csoda, hogy az elsősök alig várják, hogy mikor lesz a gólyatábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!