Hírek

2017.08.21. 17:25

A Pentele Sport-, Kultúr- és Hagyományőrző Egyesület díjazottjai

DUNAÚJVÁROS A Pro Pentele díj mellett több pentelei aktivista munkáját ismerte el a Pentele Sport-, Kultúr- és Hagyományőrző Egyesület.

Balla Tibor

Paksi Mária Sztálinvárosban született, őspentelei családból származik. Iskolai tanulmányait helyben végezte. Születése óta Pentele városrészben lakik és itt is alapított családot.

Még aktív dolgozó, 15 éve tagja a Pentelei Nyugdíjas Klubnak és annak vezetőségének is. A Pentelei Kéknefelejcs énekkarban is több évig szerepelt.

Paksi Mária másfél évtizede tevékenykedik Fotó: Ady Géza

A vezetőségben élen jár a feladatok elvégzésében, a műsorok szervezésében. Az előadásokban aktív szerepet vállal. Önzetlenül segíti a Pentelei Hagyományőrző Egyesület rendezvényeinek sikeres megvalósítását, több alkalommal is aktívan részt vett a háromnapos pentelei kolbászfesztivál, a pentele nap, vagy éppen a pentelei szüreti fesztivál megrendezésén is. A klub rendezvényeinek színvonalas lebonyolításához szükséges eszközök beszerzését segíti, a rendezvényekhez szükséges vásárlásokban kiveszi a részét. Másfél évtizedes kiemelkedő munkásságáért Paksi Máriát Oklevél Penteléért díjban részesítette a Pentele Sport-, Kultúr- és Hagyományőrző Egyesület.

Mihalovics Jánosné a Komárom megyei Nagylétán született és ott is végezte iskoláit. Tizenkilenc évesen ott alapított családot, majd a helyi termelőszövetkezetben dolgozott nyugdíjazásáig.

Mihalovics Jánosné nyugdíj után került ide Fotó: Ady Géza

Ezt követően került Dunaújvárosba, és hat éve kérte felvételét a Pentelei Nyugdíjas Klubba. Kezdettől fogva önzetlenül és nagy szorgalommal segítette a vezetőség munkáját, ahova rövid időn belül be is választották. Mint a vezetőség tagja lelkiismeretes és kiemelkedő munkát végzett a klub rendezvényeinek előkészítésében, szervezésében. Segítette a műsorok összeállítását és rendezvényekhez szükséges bevásárlásokat.

Több mint ötéves lelkiismeretes munkájáért Mihalovics Jánosnét az Oklevél Penteléért díjban részesítette a Pentele Sport-, Kultúr- és Hagyományőrző Egyesület.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!