Hírek

2017.07.04. 16:30

Hétfől már a régészeké a terep Dunaújvárosban

Hétfőn megkezdődtek a régészeti munkák a Római városrészben található ókori római kőtár szomszédságában, a betonos bicikli- és gördeszkapálya mellett.

Szabó Szabolcs

A limes római védvonal világörökségi pályázatához kapcsolódóan számos turisztikai fejlesztést terveznek Dunaújvárosban is. Az ezt előkészítő munkálatok a napokban kezdődtek el a Római városrészben, a római kori kőtár szomszédságában. Farkas Lajos, az Intercisa Múzeum igazgatója lapunk megkeresésére elmondta, hogy a régészeti feltárás hétfőn kezdődött dr. Buza Andrea régész vezetésével, a feltárás első szakasza pedig várhatóan e hónap végéig tart majd.

Dunaújvárosban várhatóan három, a koncepcióhoz kapcsolódó beruházás valósulhat meg részben az említett területen: a római castellum fogadóépülete, a látogatóközpont és kőtár, a castellum műemléki és tájrekonstrukciója, valamint római edényégető kemence védőépületének kialakítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!