Hírek

2017.07.25. 11:54

Tippeljen: Hányan házasodtak össze idén Fejér megyében?

A házasság a mai felgyorsult világunkban már megosztó jelenségnek számít. Vannak, akik szerint csupán egy papírról van szó, mások viszont úgy tartják: fontos kötelék.

Július és augusztus a fiatal szerelmesek időszaka, hiszen ekkor állnak legtöbben oltár elé. Országos szinten már évek óta emelkedik a frigyek száma, s ez megyénkben sincs másként. A KSH legfrissebb adatai szerint 2017-ben, Fejér megyében 258 házasságot kötöttek eddig, ami tavalyhoz képest csupán egy kisebb esés, akkor az első negyed évben 282-re, az év végére pedig 2133-ra nőtt a boldog házaspárok száma.

Megkérdeztük olvasóinkat: Ön mit gondol a házasságról?

Polonyi Katalin (62):

26 év házasság után már más szemmel nézek vissza. Amikor házasságot kötöttünk, akkor még természetes volt, hogy a szerelmesek így kötelezik el magukat. Mára nem ez a meghatározó, ráadásul egyre többen válnak el. Gyakran beszélnek a médiában arról: mennyi csonka család van, de arról szót sem ejtenek, hogy miként is kéne ésszerűen hozzáállniuk a fiataloknak ehhez a komoly döntéshez. A házasság sok előnnyel járhat, de ma már az ismerkedés is egyszerűbb. Mindkét félnek nagyon oda kell figyelnie a másikra, hiszen sok minden megmérgezheti a kapcsolatot, és ma már sokkal könnyebb egy pillanatnyilag ideálisabb partnert találni.

Merics István Péter (23):

A házasság sokak szemében mára egy idejétmúlt intézménnyé vált. Sokat hallom, hogy házasság nélkül is lehet boldogan élni azzal, akit szeretünk. Részben igaz, de szerintem a házasság intézménye mára már átalakult, inkább az áldozatvállalásról szól. Fontos, hogy a két szereplő képes legyen kompromisszumot kötni, elfogadni a másikat. Szerintem ez azért jó, mert biztosabb alapot nyújthat a következő generációnak, de a modellkövetés szempontjából is fontos. Úgy vélem sokan túl hamar akarnak házasok lenni - nem ismerik meg igazán párjukat, elsietik a házasságkötést -  s amikor már nem tudnak egymással dűlő jutni akkor beadják a válókeresetet.

Fábián Renáta (25):

Támogatom a házasságot, ha két ember valóban szereti egymást, azonban úgy vélem, papír nélkül is lehet egy jól működő kapcsolatban élni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!