Hírek

2017.06.28. 16:40

Nyílászárók cseréje a szakképzőkben - A Rudas és a Lorántffy is új ablakokat kap

Elkezdődött a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium épülete külső nyílászáróinak cseréje.

Balla Tibor


A szakképző intézmények épületeinek állapota hosszú évtizedek óta folyamatosan romlott. A közelmúltban megfordult ez a tendencia. Belső felújítások, napelemes beruházások, ablakcserék és szigetelések - ez az elmúlt hónapok eredménye. Most éppen a Rudas iskola és a Lorántffy kollégium épületén cserélik az ablakokat.

Az idei esztendőben a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum mind a hét iskolájában sort kerítettek a legsürgősebb belső felújításokra, és négy napelemes beruházás lezárult.

Elkészült a Hild ablakcseréje, a Dunaferr Apáczai telephelyének tetője kap teljesen új burkolatot, és most elkezdődött a Rudas iskola ablakcsere programja is. Ez utóbbi 38 millió forintba kerül.

Még áprilisban aláírták a támogatói szerződést, ami előrebocsátotta, hogy hamarosan elkezdődhet a Lorántffy iskola kollégiumának energetikai felújítása. Most már fizikailag, kézzelfoghatóan is elkezdődtek a munkálatok.

Nem csak megszépül, de energetikailag is jelentősen megújul a Lorántffy iskola kollégiumának épülete. A 136 millió forintos beruházásnak köszönhetően megtörténik a kollégium épületének teljes homlokzati hőszigetelése, valamint az épület külső nyílászáróinak cseréje.

A DSZC Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium teljes ablakcsere-programja összesen 38 millió forintba kerül.

 

A DSZC Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola, Kollégium kollégiumi épülete 136 millió forintos beruházásban esik át energetikai megújuláson és teljes nyílászárócserén.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!